WYPRZEDAŻ MAGAZYNOWA
!! TYLKO DO 31.10.2023 WYJĄTKOWA CENA WYPRZEDAŻOWA !!
Specjały Spod Strzechy to rodzinna firma, prowadzona z pasją przez ojca i syna, którzy uwielbiają bawić się smakami. Ich przetwory, powstają z dbałością o to, żeby smaki były oryginalne i niespotykane. Rodzą się one z tradycyjnych receptur, a wszystkie tworzone są z dbałością o najdrobniejsze szczegóły.
Firma jest członkiem Slow Food Convivium Gruczno oraz sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
Gdy praca jest pasją i czymś, co robione jest przyjemnością, rodzą się produkty bogate w składniki, aromatyczne i zaskakujące. Tu nie ma miejsca na kompromisy, a wysoka jakość jest wizytówką firmy.
Ocet malinowy
Powstaje z polskich malin, poddanych długiej fermentacji octowej. Jest słodki, o niskiej kwasowości. Uniwersalny w różnorodnych zastosowaniach.
Ocet malinowy, podobnie jak jabłkowy, wykorzystuje się na wiele sposobów, w celach zdrowotnych, jak i kosmetycznych. Dodaje się go w kuchni m.in. do dressingów i sosów sałatkowych, past kanapkowych, koktajli, zup czy marynat. Spożywa się go też celu profilaktycznym i leczniczym.
Z octu malinowego można również przygotować tonik do twarzy i płukankę do włosów. Wpływa wówczas kojąco na skórę, przyspiesza regenerację naskórka i ma działanie odmładzające.
Ocet malinowy wykazuje działanie antyoksydacyjne, przeciwreumatyczne oraz przeciwnowotworowe. Działa przeciwzapalnie, uruchamia naturalne procesy obronne organizmu, a także przyczynia się do obniżenia poziomu cukru we krwi oraz wysokiego ciśnienia, dzięki czemu może zapobiegać chorobom sercowo-naczyniowym lub zmniejszać ryzyko różnych nowotworów. Maliny bardzo dobrze radzą sobie w walce z przeziębieniami oraz innymi infekcjami.
Spróbuj też innych naszych octów od Specjałów Spod Strzechy
Ocet jabłkowy
Ocet z kwiatów jaśminowca
Ocet z kurdybanka