OCET JABŁKOWY Bautz'ner 12 x 1L
◉ Opis produktu:
Ocet jabłkowy to rodzaj octu produkowanego z jabłek. Proces produkcji polega na fermentacji alkoholu jabłkowego przez bakterie octowe, co prowadzi do powstania kwasu octowego. Ocet jabłkowy ma również wiele potencjalnych korzyści zdrowotnych. Zawiera on enzymy, kwas jabłkowy i inne substancje, które pomagają w trawieniu, regulują poziom cukru we krwi, wspomagają odchudzanie oraz zapobiegają chorobom serca i cukrzycy.
Po naturalnej fermentacji - 5% kwasowość
◉ Kraj pochodzenia:
Niemcy
◉ Masa netto:
12 x 1l
◉ Zastosowanie:
- Ocet jabłkowy można też stosować zewnętrznie do pielęgnacji włosów.
- Ocet jabłkowy można również dodawać do różnych potraw, np. sałatek, dressingów bądź koktajli.
- Najlepiej jedną, bądź dwie łyżki stołowe płynu rozcieńczać w szklance wody i wypijać na czczo, a także przed obiadem i kolacją.
◉ Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 99 kJ / 23 kcal
- Tłuszcz: 0,25 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05 g
- Węglowodany: 1,2 g
- w tym cukier: 1,2 g
- Białko: 0,25 g
- Sól: 0,01 g
◉ Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
◉ Terminy przydatności:
W celu otrzymania dokładnej daty przydatności prosimy kierować zapytanie do sprzedającego.