Ocet balsamiczny 6% BIO 250 ml
Ocet balsamiczny powstający z moszczu winogronowego, długo leżakujący w beczkach, to prawdziwy rarytas wśród octów. Receptura wytwarzania octu balsamicznego od wielu wieków niezmienna. Dzisiaj kontrolowana i certyfikowana przez odpowiednie instytucje. Tradycyjny ocet balsamiczny to aż 12 lat leżakowania w beczkach.
Ocet balsamiczny — poznaj jego właściwości
Ocet balsamiczny wspomaga trawienie, pomaga oczyścić organizm z toksyn oraz reguluje poziom cukru we krwi. Najnowsze badania naukowe potwierdzają, że zawarte w occie balsamicznym polifenole obniżają poziom cholesterolu i trójglicerydów. Ponadto hamują utlenianie cholesterolu LDL, co zmniejsza ryzyko miażdżycy.
Ocet balsamiczny — zdrowy dodatek
Ocet doskonale wzbogaca smak sałat, dań z drobiu, czy czerwonego mięsa. Wspaniały smak i świetne zdrowie doskonale łączą się w wypadku tego rodzaju octu. Znakomicie nadaje się także do przygotowywania wszelkich sosów.
Rodzaj przechowywania
Przechowywać w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki:
- ocet balsamiczny* 6%
*składniki pochodzące z certfikowanych upraw ekologicznych