NUTREND 100% Whey Protein 2250g – pełnowartościowe białko dla rozbudowy masy mięśniowej:
- Odpowiednie spożycie wartościowego białka prowadzi do zwiększenia wytrzymałości, co przekłada się na możliwość wydłużenia treningu
- Łącząc najlepsze składniki 100% Whey Protein, możesz dostarczyć swojemu organizmowi 23 g wysokiej jakości białka w każdej porcji i więcej niż 5 g aminokwasów rozgałęzionych (BCAA). białka instant serwatki (WPC, WPI)
- Źródło białek w postaci instant zapewnia doskonałą rozpuszczalność w wodzie, co zapewnia maksymalny komfort przygotowania koktajlu białkowego
- Nie zawiera glutenu
- Prosty i bezpieczny sposób uzupełniania niedoboru aminokwasów
- Niezwykła różnorodność smaków
100% Whey Protein 2250g od Nutrend – uzyskaj wymarzoną sylwetkę!
NUTREND 100% Whey Protein to produkt dedykowany dla osób aktywnych fizycznie, a także zaangażowanych w sport wyczynowy, nie tylko siłowy. Grupa docelowa osób, dla których spożycie dodatkowych protein jest niezbędne nie ma ograniczeń: kobiety oraz mężczyźni, którzy trenują regularnie i wykazują zwiększone zapotrzebowanie na białko. Produkt nadaje się do stosowania w każdej dziedzinie sportu: crossfit, kulturystyka, kajakarstwo, kolarstwo, fitness, bieganie, triathlon, pływanie, jumping, sport motorowy i inne aktywności fizyczne, które wymagają siły, pracy mięśni i dodatkowego wydatku energetycznego od naszego organizmu.
NUTREND 100% Whey Protein może uzupełnić częsty deficyt jednego z trzech najważniejszych makroskładników, przyczyniający się do optymalnego funkcjonowania każdego organizmu, budowy tkanek ciała człowieka i w procesów anabolicznych. Pozwala na regenerację organizmu po intensywnym wysiłku poprzez uzupełnienie brakującej ilości białka, a dodatkowo stymuluje wzrost tkanki mięśniowej, co przyczynia się do uzyskania wymarzonej sylwetki. Dodatkowo zastosowanie zrównoważonej technologii CFM przy tworzeniu białka pozwala na zachowanie optymalnych właściwości biologicznych i odżywczych przez minimalizację niepożądanego procesu denaturacji białek.
Składniki aktywne 100% Whey Protein:
Podstawowym składnikiem produktu jest ultrafiltrowany koncentrat WPC wzbogacony o najczystszą formę izolatu białek serwatkowych WPI. Białko serwatkowe jest bogate w odpowiednią ilość niezbędnych aminokwasów egzogennych, w tym leucynę, izoleucynę i walinę, które odgrywają kluczową rolę w procesach odbudowy i regeneracji po wzmożonym wysiłku. Jego zaletą jest także świetna przyswajalność, bezpieczeństwo stosowania i proste stosowanie. Zapotrzebowanie na odpowiednią ilość białka to składowa wielu czynników takich jak: masa ciała, stopień aktywności fizycznej a także płeć. Mechanizm powstawania nowych białek w organizmie wymaga obecności białek ustrojowych jaki i tych, które dostarczamy z pożywieniem.
Uzupełnianie niedoborów proteinowych jest szczególnie ważne u osób intensywnie ćwiczących, gdzie dochodzi do szybszego rozpadu struktur mięśniowych.
Białko stymuluje syntezę nowej masy mięśniowej, a także przeciwdziała katabolicznemu rozpadowi tkanki mięśniowej. Sprzyja także odnowie uszkodzonych włókien mięśniowych. Reguluje przemiany metaboliczne, tworzenie, enzymów, jest także nośnikiem niektórych witamin i minerałów. Zastosowanie w produkcie białek serwatki pozwala na sprawne budowanie masy mięśniowej. Cechuje się wyjątkowo korzystnym dla sportowców profilem aminokwasowym, zawierającym spory udział L-leucyny, a także L-izoleucyny, będącej izomerem leucyny, które odgrywają kluczową rolę w syntezie białek w organizmie, ponieważ każde białko jest zbudowane z aminokwasów ułożonych w pewnej charakterystycznej sekwencji. Należą do aminokwasów egzogennych rozgałęzionych BCAA, nie wytwarzanych przez organizm ludzki, dlatego tak ważna jest prawidłowa dieta, szczególnie sportowca, i uzupełnianie jej o te aminokwasy. Wpływają pozytywnie na procesy anaboliczne. Optymalna ilość spożycia tych aminokwasów przez osoby aktywne fizycznie przekłada się na większą tolerancję na zmęczenie, a co za tym idzie wzrasta możliwość przedłużania treningów w dobrej formie.
Sposób użycia 100% Whey Protein Nutrend 2250g:
Jedna porcja białka to 30g, należy ją rozmieszać w 140 ml wody lub mleka. Cykl treningowy: stosuj jedną porcję do 1 godziny po treningu. Cykl bez treningu: stosuj dwie porcje, jedną porcję 2 godziny przed i drugą 2 godziny po głównym posiłku. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Składniki 100% Whey Protein Nutrend 2250g:
Wielkość opakowania: 2250g
Wielkość porcji: 30g
Ilość porcji w opakowaniu: 75
koncentrat białka serwatkowego (zawiera lecytynę słonecznikową i substancję przeciwzbrylającą: fosforan wapnia), izolat białka serwatkowego (zawiera lecytynę sojową), kakao (smak: czekolada+kakao i czekolada+wiśnia) błonnik pszenny bezglutenowy, stabilizator: guma akacjowa i guma ksantanowa, aromat, koncentrat z buraka (smak: truskawka, malina), mieszanka koncentratu z buraka i ekstraktu ze spiruliny (smak: borówka), koncentrat z krokosza barwierskiego i ekstraktu ze spiruliny (smak: pistacja), barwnik: karmel (smak: kawa lodowa), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, chlorek sodu, substancja słodząca: sukraloza i glikozydy stewiolowe, barwnik: beta-karoten (smak: banan i wanilia). Alergeny wyróżnione są w składzie
Zawartość W porcji 30g
Wartość energetyczna
475 kJ / 112 kca*
Tłuszcze 1,3 g *
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,8 g*
Węglowodany 2,2 g*
w tym cukry 1,6 g*
Błonnik pokarmowy 0,4 g*
Białko 22,7 g*
Sól 0,5 g *
L-Alanina 1 090 mg*
L-Arginina 594 mg*
Kwas L-asparaginowy 2 481 mg*
L-Cysteina 558 mg*
Kwas L-glutaminowy 3 923 mg*
Glicyna 373 mg*
L-Histydyna 437 mg*
L-Izoleucyna 1 277 mg*
L-Leucyna 2 609 mg*
L-lizyna 2 223 mg*
L-Metionina 502 mg*
L-Fenyloalanina 774 mg*
L-Prolina 1 126 mg*
L-Seryna 1 004 mg*
L-Treonina 1 256 mg*
L-Tyrozyna 716 mg*
L-Walina 1 184 mg*
L-Tryptofan 401 mg*
%RWS – referencyjna wartość spożycia