Norweski ser kozi Geitost 500 g
Ser Geitost to wyjątkowy kozi ser o wyrazistym smaku i brązowej barwie. Ma niesamowity słodko-słony smak!
Wytwarzany jest z koziego mleka i koziej śmietanki. Dzięki specjalnemu procesowi produkcji, kiedy to masa serowa podgrzewana jest do punktu, w którym naturalny cukier zawarty w mleku ulega karmelizacji, produkt zyskuje charakterystyczną barwę i karmelowy posmak.
To tradycyjny produkt kuchni norweskiej, a jego tradycja sięga ponad 150 lat!
Doskonale nadaje się do pieczywa, gofrów, maślanych bułeczek, podkreśla też smak wytrwanych potraw.
SKŁADNIKI: serwatka kozia, pasteryzowane mleko kozie, pasteryzowana śmietanka kozia
Waga produktu: 500 g
Przechowywać w temperaturze do +8 stopni Celsjusza.
Termin przydatności do spożycia: wrzesień 2024 r.
Na życzenie klienta wystawiam fakturę.
Natychmiastowa wysyłka gwarantowana!