Naturalny Błonnik kakaowy z łuski 250g
Naturalny błonnik z łuski kakaowej jest to produkt uboczny uzyskiwany z prażonych łusek kakaowych poprzez czyszczenie, mikronizację i sterylizację. Kolor brązowy, smak i aromat charakterystyczny dla proszku kakaowego zostają zachowane.
Proces produkcji jest wyłącznie fizyczny, produkt nie jest poddawany żadnej obróbce chemicznej.
Regularne spożywanie błonnika korzystnie wpływa na perystaltykę jelit, przez co przeciwdziała zaparciom oraz pomaga eliminować z organizmu toksyny i metale ciężkie.
Produkt jest w 100% naturalny.
Może być stosowany jako komponent do pieczenia, ogrodnictwa i produkcji kosmetycznej.
Korzyści
- Bogaty w błonnik pokarmowy
- Bogaty w polifenole
- Źródło przeciwutleniaczy
- Wegańskie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt
- Waga [g]: 250
- Waga z opakowaniem [g]: 264
Wartości odżywcze - na 100 gramów
- Wartość energetyczna: 1162,29 kJ / 279,12 kcal
- Sól [g]: 0,56
- Białko [g]: 14,81
- Błonnik [g]: 38,54
Cukry
- Węglowodany [g]: 27,24
- Cukry [g]: 3,00
Tłuszcze
- Tłuszcze [g]: 3,76
- Tłuszcze nasycone [g]: 1,20
- Tłuszcze jednonienasycone [g]: 1,80
- Tłuszcze wielonienasycone [g]: 0,70
- Tłuszcze trans [g]: <0,06
- Omega-3 [g]: 0,30
- Omega-6 [g]: 0,40