NATUR PLANET Rafinowany olej kokosowy 900ml
Idealnie nadaje się w kuchni, do smażenia w wysokich temperaturach oraz domowych wypieków. Olej kokosowy stanowi łatwo przyswajalne źródło energii. Jest pozbawiony smaku oraz zapachu kokosa.
Jakie są właściwości oleju kokosowego bezzapachowego
- Właściwości oleju kokosowego bezzapachowego są nieocenione, przede wszystkim w przemyśle kosmetycznym. Olej kokosowy posiada właściwości nawilżające, dzięki czemu może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy.
- Wspomaga gojenie się niewielkich ran, hamuje pojawianie się plam na skórze, działa łagodząco przy problemach skóry (egzemy), nawilża i wygładza skórę, a co najważniejsze spowalnia procesy starzenia się skóry i opóźnia powstawanie zmarszczek,.
- Jako jedyny olej, chroni włosy przed utratą protein. Dzięki swoim niepowtarzalnym właściwościom, jest w stanie wniknąć w strukturę włosa i dokładnie go nawilżyć, dzięki czemu włosy stają się miękkie, lśniące i co najważniejsze mocne.
- Regularnie stosowany na skórę głowy, wzmacnia cebulki i zapobiega wypadaniu włosów. Zwiększa ukrwienie skóry i skutecznie pomaga w walce z łupieżem. Można stosować go, jako maseczkę na całą długość włosów (a także skórę) przed ich myciem lub nałożyć na same końcówki, aby zapobiec ich rozdwajaniu.
- Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa kwasów tłuszczowych: Laurin, Capron,Caprin, Capryl, Myristin, Palmitin, Stearin, Linol.
- Stanowi łatwo przyswajalne źródło energii.Pomaga zapobiec odkładaniu się tłuszczu, pomaga w pobudzaniu przemiany materii i wspomaga odchudzanie. Wpływa pozytywnie na trawienie, nie obciążając przy tym wątroby, trzustki ani woreczka żółciowego.
Jak stosować olej kokosowy bezzapachowy
- Olej kokosowy bezzapachowy, najlepiej sprawdza się od smażenia (idealny zamiennik oleju czy oliwy z oliwek). Ze względu na brak zapachu oraz smaku kokosa, jest on dużo bardziej uniwersalny od oleju zimnotłoczonego, który swój aromat przenosi na przyrządzane przez nas potrawy.
- Ponadto, wysoka temperatura przy smażeniu zabija niepowtarzalne wartości oleju zimnotłoczonego, czyniąc go równie wartościowym jak bezzapachowy.
- Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje. Ze względu na swoją stałą postać, olej kokosowy nadaje się także do smarowania pieczywa lub krakersów, może również z powodzeniem zastąpić masło lub margarynę w pieczeniu.
- Olej pozbawiony smaku i zapachu kokosa
- Najlepszy do smażenia w wysokich temperaturach oraz domowych wypieków
- Wspaniałe właściwości kosmetyczne
- Łatwo przyswajalne źródło energii
Pojemność: 900ml