NASIONA NA KIEŁKI RZODKIEWKA 20 G LEGUTKO NASIONA
- ostry smak
- kiełki mają wysoką zawartość witamin i soli mineralnych
- nadają się do sporządzania surówek, sałatek oraz jako dodatek do kanapek
Główne cechy odmiany
Wysadzanie: sposób produkcji kiełków: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona, przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, na nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia
Inne: odpowiedniej proporcji mieszanka nasion rzodkiewki i soczewicy, tak aby ostry smak kiełków rzodkiewki równoważony był łagodnym smakiem kiełków soczewicy.
Opakowanie: 20 g