Ręczna pozioma nadziewarka do kiełbas - przeznaczona do wyrobu wędlin, idealna dla gospodarstw domowych i dla małych masarni. Dzięki niej łatwo i
szybko napełnisz farszem osłonki wędliniarskie. Produkt wyposażony jest w 4 lejki (z systemem odpowietrzania), które są stabilnie zamontowane do nadziewarki przez dokręcaną obręcz. W zestawie znajduje się wytrzymały i odporny na zginanie tłok, pokryty silikonem. Zabezpieczenie gwintu miedzianą powłoką wydłuża żywotność nadziewarki. Nadziewarka jest niezastąpiona przy produkcji domowych kiełbas, wędlin oraz potraw z podrobów.
Zestaw zawiera: nadziewarkę, 4 lejki w różnych rozmiarach: 14 mm, 18 mm, 21 mm, 25 mm; obręcz do mantażu lejków; korbę; śrubę do przytwierdzenia korby; solidną przyssawkę do montażu nadziewarki do blatu; instrukcję obsługi.
Uwaga! Przed każdym użyciem nadziewarkę należy dokładnie umyć i rozprowadzić łyżeczkę oleju jadalnego na jej wewnętrznej powierzchni. Jest to konieczne, by zapewnić właściwą pracę tłoka i pozwala wydłużyć żywotność urządzenia.
Produkt polski.
Długość
53.0 cm
Szerokość
14.5 cm
Wysokość
13.5 cm
Typ nadziewarki
pionowa
Pojemność
1.5 kg