Napełniacz do kiełbas
Royal Catering RCWF-3L
Nr katalogowy: 1097
gastronomia-emaks nadziewarki-do-kiełbasy-emaks
Cechy:
- Odporność na rdzę oraz łatwe czyszczenie dzięki konstrukcji ze stali szlachetnej
- Łatwość obsługi za sprawą ergonomicznej korby i przekładni
- Różne typy kiełbasy przy wykorzystaniu stalowych lejków o odmiennej średnicy
- Odpowietrzanie wyrabianej kiełbasy zapewnione przez wentyl
- potrzebną dla Sanepidu
Zawartość zestawu:
Przedmiotem aukcji jest następujący zestaw:
- Napełniacz do kiełbas RCWF-3L Royal Catering
- Korba
- Silikonowa uszczelka
- Lejki 4 szt.
- Nakrętka
- Nóżki antypoślizgowe
- Instrukcja obsługi
Produkt znajduje się w solidnym opakowaniu, co zmniejsza ryzyko ewentualnych uszkodzeń podczas transportu.
Nadziewarka do kiełbas Royal Catering RCWF-3L
Napełniacz do kiełbasy RCWF-3L to sprzęt gastronomiczny, który wyróżnia 3-litrowa pojemność i pionowy (kolumnowy) kształt. Dzięki swoim wymiarom idealnie dopełnia wyposażenie kuchni w domach oraz mieszkaniach. Nadziewarka do kiełbas marki Royal Catering cieszy się uznaniem wśród amatorów swojskich wyrobów spożywczych, za sprawą trwałego wykonania, a także łatwości obsługi.
Napełniacz do kiełbasy Royal Catering RCWF-3L – charakterystyka
Stal nierdzewna, użyta do wykonania nadziewarki do wędlin, jest materiałem o dużej odporności na korozję. Ponadto charakteryzuje się łatwością w utrzymaniu higienicznej czystości – ma gładką powierzchnię. Te atuty są wyjątkowo istotne w kontakcie z żywnością, np. klejącym się farszem i tłustym mięsem. Dodatkowo stal szlachetna (inox) zapewnia urządzeniu Royal Catering wytrzymałość oraz sprawia, że nie chłonie ono zapachów i nie zmienia koloru, co czasem dzieje się w przypadku sprzętu z tworzyw sztucznych.
Uchylny cylinder ze stali nierdzewnej umożliwia szybkie napełnienie nadziewarki do kiełbas. Wystarczy go przechylić albo wyjąć, a następnie umieścić w środku farsz. Demontaż tłoka i cylindra pozwala na ich skuteczne wyczyszczenie.
Poręczna korba zapewnia prostą obsługę napełniacza do kiełbas RCWF-3L. Urządzenie wyposażono również w dwustopniową przekładnię, która sprawia, że tłok może być podnoszony i opuszczany w dwóch różnych prędkościach. Takie rozwiązanie pomaga przyspieszyć produkcję wędliny.
Cztery lejki ze stali szlachetnej o odmiennej średnicy (ø 16, 22, 32, 38 mm) pozwalają zrobić kiełbasy o różnej grubości, w tym m.in. kabanosy, serdelki i kaszankę. Opisywane akcesoria do nadziewarki do kiełbas są niezwykle łatwe w wymianie. Należy je tylko wkręcić albo wykręcić, bez potrzeby wykorzystywania narzędzi.
Silikonowa uszczelka, znajdująca się na tłoku, chroni farsz przed wyciekaniem z cylindra w czasie szprycowania kiełbasy. Takie udogodnienie wpływa zarówno na większą higienę pracy, jak i ekonomiczne zużycie całego nadzienia. Dzięki wentylowi nie tworzą się bąble powietrza w osłonce, co poprawia jakość gotowego wyrobu.
Gumowe nóżki zapewniają napełniarce do kiełbas dużą stabilność ‒ urządzenie nie ślizga się ani nie przesuwa po powierzchni roboczej. Pionowa konstrukcja sprawia, że napełnianie staje się prostsze poprzez działanie grawitacji. Ponadto sprzęt kuchenny zajmuje mniejszą powierzchnię.
Nadziewarka Royal Catering RCWF-3L o pojemności 3 litrów to urządzenie idealne do wytwarzania swojskich wędlin na niedużą skalę. Stanowi trafne rozwiązanie dla użytkowników, którzy cenią połączenie prostej obsługi i funkcjonalności. Stal nierdzewna zapewnia trwałość, a także łatwe mycie. Maszynka pozwala produkować kiełbasy domowe o różnej grubości.
SPECYFIKACJA TECHNICZNA | |
Model | RCWF-3L |
Nr katalogowy | 1097 |
Materiał | Stal szlachetna |
Pojemność cylindra | 3 litry |
Średnica i wysokość cylindra | 13,5 x 20 cm |
POZOSTAŁE DANE | |
Gwarantujemy Państwu również dostęp do części eksploatacyjnych i zapasowych oraz zapewniamy serwis pogwarancyjny.
|