MUTTI Passata - przecier pomidorowy
Przecier pomidorowy wytwarzany jest z najwyższej jakości pomidorów, uprawianych w słonecznych rejonach Parmy we Włoszech. Przecier jest pozbawiony skórek i nasion, jest gęsty i słodki. Może stanowić bazę do sosów. Cechuje go prosty skład; tylko pomidory i sól.
Passata Mutti® to 100% dojrzałych w słońcu włoskich pomidorów w formie lekko słodkiego, aksamitnego przecieru ze szczyptą śródziemnomorskiej soli. Po oddzieleniu skórki i nasion, pomidory są ucierane tak, by uzyskany z nich przecier nabrał luksusowo gładkiej konsystencji i zachowało wyrazisty, czerwony kolor i naturalnie słodki smak. Fantastycznie nadaje się do przyrządzenia sosu spaghetti, zupy pomidorowej, a nawet drinka Krwawa Mary.
Wysokie wymagania i specjalne podejście do upraw, w duchu zrównoważonego rozwoju i szacunku dla ziemi gwarantują, że pomidory Mutti zawsze rosną na najbardziej żyznej glebie, a ich odmiany są najlepiej dopasowane do warunków podłoża. Wszystkie pomidory Mutti pochodzą w 100% z włoskich upraw i certyfikowanych pól. Z rolnikami łączą Mutti trwałe, często wielopokoleniowe relacje, a firma inwestuje w ich edukację i wsparcie techniczne. Co roku Mutti docenia w szczególny sposób dostawców pomidorów najwyższej jakości, którym przyznaje nagrody „Złotego Pomidora” (Pomodorino d’Oro) oraz „Złotej Tablicy” (Targhe d’Oro).
Produkty Mutti to wszystko, co najlepsze we włoskich pomidorach. Dzięki dokładnie zaplanowanemu procesowi zbioru i transportu, pomidory są przetwarzane w zaledwie kilka godzin od zerwania z krzaków. Opatentowana technologia produkcji pozwala na zachowanie nie tylko ich doskonałego i świeżego smaku, ale również wartościowych składników mineralnych oraz witamin.
Wartości odżywcze:
W 100g produktu:
- Energia: 149 kJ / 36 kcal
- Tłuszcz: <0,5g
- w tym kwasy nasycone: <0,1g
- Węglowodany: 5,1 g
- w tym cukry: 4,5 g
- Białko: 1,6 g
- Sól: 0,5
Składniki:
pomidory (99,5%), sól
Przechowywanie:
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.