MONINI Ocet balsamiczny z Modeny 250ml
Ocet balsamiczny z Modeny to tradycyjna przyprawa kuchni włoskiej, otrzymywana z moszczu winogronowego poddanego procesowi fermentacji. Ocet balsamiczny z Modeny (wł. aceto balsamico di Modena) wykorzystywany jest w najróżniejszych daniach kuchni włoskiej, także w deserach, szczególnie tych na bazie owoców. Charakteryzuje się głęboką, ciemną barwą i słodko – kwaskowym smakiem. Ocet balsamiczny z Modeny wykorzystywany jest w najróżniejszych daniach kuchni włoskiej, także w deserach, szczególnie tych na bazie owoców. Jego przyjemny, słodko-kwaskowy smak pasuje do sałatek, sosów, marynat i grillowanych warzyw.
Najważniejsze informacje:
Składniki:
- ocet winny
- zagęszczony moszcz z winogron
- gotowany moszcz winny
- barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna (kJ): 409.0000
- Wartość energetyczna (kcal): 96.0000
- Tłuszcz (g): 0.0000
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0.0000
- Węglowodany (g): 19.0000
- w tym cukry (g): 19.0000
- Białko (g): 0.2000
- Sól (g): 0.0500
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane producenta: Monini Polska Sp. z o.o. ul. Marcelińska 90 60-324 Poznań
Opakowanie: Szklana butelka 250ml
Kod EAN: 80508939