Molly Lac Art Artistic Gel - żel do zdobień 5 ml
Molly Lac Art Artistic Gel to kolekcja pięknie napigmentowanych żeli przeznaczonych do zdobień typu NAIL ART.
Zakochaj się w 16 wyjątkowych żelach i ciesz się pięknymi zdobieniami na paznokciach.
Dlaczego Artistic Gel Molly Lac Art ?
- idealnie gęsta konsystencja,
- mocne nasycenie kolorów,
- 100% krycia przy jednej warstwie,
- łatwa aplikacja i tworzenie wzorów artystycznych,
- samodzielny produkt,
- światłoutwardzalny w LED/UV,
- genialny do tworzenia babyboomer,
- idealny do zdobień NAIL ART (wypukłych zdobień 3D),
- nie ma warstwy dyspersyjnej i nie ma konieczności nakładania topu,
- idealny do współpracy z żelem, akrylem i lakierami hybrydowymi Molly Lac.
Sposób użycia:
1. Na opracowany i zabezpieczony topem paznokieć nałóż żel Artistic Gel.
2. Do wykonania perfekcyjnych zdobień używaj cienkiego pędzelka.
3. Utwardź w lampie LED 30 sekund, a w lampie UV 3 minuty.
4. GOTOWE!
Środki ostrożności
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci, chronić przed dziećmi.
- Unikać kontaktu ze skórą i oczami.
- Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
- Nie stosować w przypadku uszkodzeń lub chorób płytki paznokcia.
- W przypadku jakichkolwiek reakcji niepożądanych lub pojawienia się nadwrażliwości, np. uczucia pieczenia, swędzenia, zaczerwienienia itp., należy przerwać stosowanie produktu.
- Nie stosować w sposób niezgodny z przeznaczeniem.
- Nie stosować po upływie terminu ważności.
- Unikać bezpośredniego światła słonecznego lub ekstremalnej ekspozycji na promieniowanie UV.
- Stosować tylko na zdrową i nieosłabioną płytkę paznokcia.
Przeciwwskazania
- Jakiekolwiek zmiany chorobowe płytki oraz w okolicy płytki paznokcia.
- Oddzielanie się płytki paznokciowej (onycholiza).
- Stany zapalne lub alergiczne.
- Urazy paznokci, infekcje paznokci i ich okolic.
- Skaleczenia w obrębie pola zabiegowego.
- Podrażnienia skórek oraz płytki paznokciowej powstałe w trakcie wykonywania klasycznego manicure np. w trakcie wycinania skórek.
- Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.