Wszystkie produkty Miodów Polskich pochodzą JEDYNIE z pasiek polskich co jest potwierdzone certyfikatem uzyskanym w 2017 roku Doceń Polskie.
Pasieki, z których korzystają zlokalizowane są w najczystszych regionach Polski. Dzięki temu w ofercie znajdują się m.in.: miody lipowe z Warmii i Mazur, gryczane z Pogórza Sudeckiego, spadź iglasta z Podkarpacia, czy miody wielokwiatowe z beskidzkich łąk.
Produkty pod marką Miody Polskie nie posiadają żadnych ulepszaczy, bazują wyłącznie na surowcu wytworzonym przez zdrowe pszczoły. Zanim trafią do sprzedaży, są gruntownie badane laboratoryjnie pod kątem wartości leczniczych i czystości ekologicznej.
Można je stosować w apiterapii – profilaktyce i leczenie miodem i innymi produktami pszczelimi.
Miód nektarowy WIELOKWIATOWY + sok 10 x 40g - po 2 słoiczki z każdego rodzaju
10-pak, zestaw prezentowy, prezent
Do miodu nektarowego wielokwiatowego dodaliśmy zdrowe soki.
W prezentowanym pudełku mogą występować w różnych konfiguracjach smakowych (wybranych losowo przez producenta) - zawsze po dwa z rodzaju
- z owoców granatu zawierający łatwo przyswajalne polifenole o działaniu antyoksydacyjnym
- z owoców rokitnika źródle substancji mineralnych, witamin - głównie C, działający przeciwzapalnie i zawierający wiele substancji przeciwutleniających
- z żurawiny bogatej w witaminę C i żelazo oraz działającym pozytywnie na układ moczowy
- z aronii zawierającej substancje wzmacniające ściany naczyń krwionośnych, zapobiegające miażdżycy i chorobom serca oraz regulujące ciśnienie krwi
- z malin zawierający kwasy organiczne, pektyny, antocyjany. Bogaty w witaminy C, E, B2, B6 oraz minerały: potas, magnez, wapń i żelazo
- z czarnego bzu działa antywirusowo, wykrztuśnie i rozrzedza katar. Wzmacnia odporność organizmu, chroni i wzmacnia drogi oddechowe
- z czarnej porzeczki zawiera ogromną ilość witaminy C oraz flawonoidów o sprawdzonym działaniu antynowotworowym
- z dzikiej róży również bardzo bogatej w witaminę C
Nie ma możliwości wyboru smaków do zestawu
KRYSTALIZACJA MIODU
Każdy dobry jakościowo miód wcześniej czy później krystalizuje. Często błędnie proces ten nazywany jest scukrzaniem. Krystalizacja miodu nie zmienia jego wartości odżywczo-leczniczych, lecz tylko konsystencję.
Można go ponownie upłynnić podgrzewając w łaźni wolnej do maksymalnie 40 stopni C. Nie zapobiegnie to jednak ponownej, choć wolniejszej krystalizacji. Miód skrystalizowany może zmienić barwę (zjaśnieć), mogą pojawić się w nim smugi – to wszystko zjawiska naturalne nie mające wpływu na jego jakość
Opakowanie: słoiczki zaopatrzone w banderole
eleganckie pudełko, zamykane na magnes - doskonały pomysł na prezent
wymiary pudełka: 28 x 14,5 x 6 cm