Miód rzepakowy 250 g
✅Opis produktu
Miód rzepakowy jest w stanie płynnym prawie bezbarwny lub ma barwę lekko słomkową i zapach kwiatów rzepaku. Bardzo szybko krystalizuje, drobne kryształki mają smalcowatą konsystencję oraz białą lub kremowo-żółtą barwę.
Miód kremowany nie wymaga ponownego roztapiania jak w przypadku tradycyjnego krupca, dzięki czemu nie traci cennych właściwości i zachowuje aromat. Może być grubiej nakładany na pieczywo, przez co łatwiej zwiększyć ilość jego spożycia np. u dzieci. Jest doskonałym zamiennikiem popularnych kremów czekoladowych. Jest łatwy do wyjmowania z naczynia.
Ze względu na dużą zawartość glukozy i innych cukrów prostych. Miód rzepakowy poleca się w stanach wyczerpania organizmu. Stanowi dobrą „odżywkę regeneracyjną”. Wskazany jest również przy długotrwałej pracy fizycznej i umysłowej. Wzmacnia serce i siłę jego skurczu. Powoduje rozszerzenie naczyń wieńcowych serca, co sprzyja lepszemu dotlenieniu i odżywieniu oraz zapobiega miażdżycy. Obniża i normalizuje ciśnienie tętnicze krwi, a nawet pomaga w uzupełnieniu niedoboru potasu, normującego pracę serca.Pomaga wątrobie w odtruwaniu organizmu oraz w przemianie tłuszczów. Usprawnia pracę pęcherzyka żółciowego.
W zależności od partii, miód może różnić się smakiem i kolorem.
✅Masa netto
250g