Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 9,90 zł
- Milk Oolong - 50g
- 18,89 zł z dostawą
- 10,50 zł
- Oolong Milky Standard 50g
- 19,49 zł z dostawą
- 9,10 zł
- Pu Erh Milk - 50g
- 18,09 zł z dostawą
Opis
-
Szczegóły wysyłki i koszty sprawdzisz w zakładce "dostawa i płatność"
Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.
Masz możliwość zwrotu towaru do 14 dni (nie dotyczy licytacji).
Kupując na wielu aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz!
Sposób parzenia
Zaparzać wrzątkiem 95-100°C przez około 3-5 minut . Po wskazanym czasie listki oddzielić od naparu. Można parzyć nawet 4 razy.
Podobnie jak inne rodzaje herbat, konsumpcja herbaty oolong jest związana z kilkoma potencjalnymi właściwościami zdrowotnymi.
-
Zmniejsza ryzyko chorób układu krążenia
-
Reguluje poziom cukru
-
Wspiera spalanie tłuszczu
-
Zmniejsza ryzyko nowotworów
-
Zmniejsza ciśnienie krwi
Herbata Oolong – jest nazywana „półfermentowaną”. Produkowana jest w Chinach. Liście, zaraz po zebraniu, pozostawione są na słońcu, a kiedy zwiędną, zbiera się je i wytrząsa w bambusowych koszach w celu obtarcia brzegów, aż do momentu, kiedy zyskają kolor żółtawy. Wtedy poddaje się krótkiej fermentacji i procesowi palenia. Liście tej herbaty nigdy nie są połamane przez skręcenie, są zawsze całe. Mają intensywny, trochę korzenny aromat i zapach. Jak wszystkie herbaty jest bogata w związki mineralne i przeciwutleniacze.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.