Mieszanka do wypieku bułek 100% orkiszowa +
- Producent: Naturalnie Zdrowe
- Zawartość: 5 x 500 g + 100 g
- Masa netto (g): 2600
Zestaw zawiera:
+ 5x Mieszanka do wypieku bułek kajzerek 100% orkiszowa
Mieszanka na bułki (bułka kajzerka) pozwoli Ci szybko przygotować świeże i zdrowe bułki na śniadanie. Mieszanka zawiera wyłącznie naturalne składniki.
Bułka kajzerka orkiszowa – podstawa smacznego śniadania
Gotowe pieczywo szybko czerstwieje, a bułki kajzerki na drugi dzień są już twarde. Dzięki mieszance będziesz mógł szybko przygotować wyjątkową orkiszową bułkę kajzerkę, której nie dostaniesz w piekarniach. Jej niepowtarzalny smak i delikatny miękisz sprawią, że stanie się ulubioną przekąską dzieci. Bułka kajzerka orkiszowa będzie idealną propozycją na drugie śniadanie do szkoły czy pracy.
Domowe wypieki – źródło zdrowia i energii
W składzie mieszanki na bułki znajdują się w 100% mąki orkiszowe w idealnych proporcjach: jasna typ 700, która zapewnia puszystość i delikatność oraz mąka orkiszowa razowa typ 2000, gwarantująca bogactwo składników odżywczych. Zawiera ona większą ilość cennych składników mineralnych i witamin niż tradycyjna mąka pszenna. Skład mieszanki jest prosty i naturalny, bez zbędnych dodatków. Do przygotowania ciasta wystarczy dodać drożdże (polecamy nasze drożdże instant). Pieczywo wypieczone z mieszanki jest nie tylko smaczne, ale co najważniejsze - zdrowe. Mieszanka stanowi idealną bazę do utworzenia własnych kompozycji. Szczególnie polecamy dodatki w postaci słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni, nasion chia oraz czarnuszki.
Z jednego opakowania 500g można wypiec nie mniej niż 8 bułeczek.
+ 1x Drożdże piekarskie suche instant
Drożdże instant w proszku to produkt, który umożliwia wyrastanie i spulchnianie wypieków, więc doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Dzięki różnorodnym możliwościom jego zastosowania ciasta drożdżowe, aromatyczne chleby i chlebki, bułki, ciasta ciężkie i wiele innych wypieków od wielu lat goszczą na naszych stołach. Historia stosowania produktu w celach spożywczych sięga starożytności, kiedy to efekt fermentacji uzyskiwano za pomocą drożdży zawartych w skórkach winogron. Stąd też początkowo ich głównym przeznaczeniem była produkcja alkoholi. Dopiero z czasem znalazły zastosowanie w piekarnictwie, gdzie produkt jest obecny do dnia dzisiejszego w zmienionej formie.
Drożdże piekarskie suche – właściwości
Drożdże instant są znacznie mocniejsze niż drożdże świeże, gdyż już niewielka ilość wystarczy, aby spulchnić ciasto. 7-9 g drożdży instant odpowiada 25 g świeżych, to porcja na 1 kg mąki) To oznacza, że nawet małe opakowanie 100 g drożdży wystarczy na wypiek około 25 bochenków z naszych mieszanek chlebowych. Dodatkowo stabilność i moc drożdży suszonych instant pozwala przyspieszyć proces fermentacji, dzięki czemu do momentu wyrośnięcia ciasta nie minie dużo czasu.
Warto w szczególności podkreślić, że drożdże instant nie różnią się w działaniu od świeżych drożdży. Oba produkty dadzą finalnie podobny efekt, ale termin zdatności drożdży świeżych jest zdecydowanie krótszy niż suchych drożdży.
Domowy chleb
Drożdże suszone instant w naszym sklepie to produkt, który może stanowić składową wypieku domowego chleba, a w oferowanych wielkościach stanowią także ekonomiczne rozwiązanie dla branży spożywczej i wytwórców pieczywa.
Składniki:
Mieszanka do wypieku bułek kajzerek 100% orkiszowa: Mąka orkiszowa razowa typ 2000, mąka orkiszowa typ 700, słód jęczmienny, sól.
Drożdże piekarskie suche instant: Drożdże suche, E491.
Wartości odżywcze:
Mieszanka do wypieku bułek kajzerek 100% orkiszowa:
W 100 g:
- Wartość energetyczna - 1503 kJ / 355 kcal
- Tłuszcz - 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
- Węglowodany - 70 g
- w tym cukry - 6,0 g
- Białko - 14 g
- Sól 1,8 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Mieszanka do wypieku bułek kajzerek 100% orkiszowa: Do przygotowania produktów niezbędne jest dodanie drożdży. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Drożdże piekarskie suche instant: Suszone drożdże piekarskie to produkt, który idealnie sprawdzi się do wypieku chleba, bułek, pizzy i wszystkich rodzajów ciast drożdżowych. W przeciwieństwie do świeżych drożdży tradycyjnych nie wymagaja sporządzenia rozczynu z dodatkiem ciepłej wody lub mleka. Są więc szczególnie polecane przy:
- wypieku domowego pieczywa (chleba, bułek, chałek)
- pieczenia ciast
- pieczenia pizzy
Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii suszenia, drożdże zachowują pełne właściwości spulchniające nawet przy dłuższym przechowywaniu. Dzięki temu nie trzeba mieć zapasu drożdzy w lodówce. Należy jednak pamiętać, że po otwarciu drożdże suszone instant wymagają przechowywania w szczelnie zamkniętym opakowaniu, aby nie traciły swoich właściwości. Polecamy zapakowanie produktu w worek strunowy lub folię spożywczą, które ułatwią utrzymanie odpowiednich warunków jego przechowywania.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje:
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, gorczycę, orzeszki ziemne, inne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Informacja alergenna:
Mieszanka do wypieku bułek kajzerek 100% orkiszowa: Gluten.
Dane producenta/dystrybutora:
Naturalnie Zdrowe Barbara Bućko, ul. Matejki 4, 05-420 Józefów, Polska