MIESZANKA NA RACUCHY Z MĄKĄ KOKOSOWĄ BIO 210 g - ZDROWO NAMIESZANE
SKŁADNIKImąka kokosowa*
(21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka
gryczana*, len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia
kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu))
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANA
Do miski wbij 3 jajka i
wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie
wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej
puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie
lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko
natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy
przerwóć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna:818 kJ/195 kcal
Tłuszcz: 6,6
g;
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,5 g;
Węglowodany:25,0
g;
w tym cukry:8,3 g;
Błonnik:2,9
g;
Białko:7,7 g;
Sól:0,32 g.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.