Mieszanka do ciasta BEZGL. BIO 500g Leila (LEILA)
PRODUCENT: LEILA
EAN: 8032642415012
Sposób przyrządzenia: CIASTO KRUCHE - 250g mieszanki, 100g masła lub margaryny, 120g cukru, 1 JAJAo, starta skórka z cytryny.
Utrzeć masło z cukrem.
Dodać JAJAko ubite ze szczyptą soli oraz mieszankę.
Zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i chłodzić w lodówce przez godzinę.
Rozwałkować ciasto do porządanej grubości i wypełnić dżemem bezGLUTENowym.
Piec w temperaturze 180 stopni C przez 15-20 minut.
CIASTO MARGHERITA - 250 g mieszanki, 50 g masła lub margaryny (rozpuszczonej), 150 g cukru, 4 JAJA, starta skórka z cytryny, pół torebki bezGLUTENowych drożdży.
Utrzyj JAJAka z cukrem w misce.
odaj mieszankę, drożdże, masło i startą skórkę cytryny, mieszając od dołu do góry.
Przełóż do tortownicy o średnicy 26 cm, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką ryżową.
Piecz w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut.
SKŁADNIKI: mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, skrobia z tapioki* skrobia ziemniaczana*.
*pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
- Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6