Masło klarowane ghee BIO 340 ml (260 g) - Amylon
Masło klarowane ghee BIO 340 ml (260 g) - Amylon
SKŁADNIKI
Bezwodny tłuszcz mleczny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Masło Ghee, czyli inaczej zwane masło klarowane powstaje poprzez długotrwałe, powolne podrzewanie. W wyniku tego procesu powstaje czysty tłuszcz mleczny bez zawartości wody i białka mlecznego. Masło Ghee idealnie nadaje się do głębokiego smażenia i pieczenia, a także do gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3677 kJ / 878 kcal
Tłuszcz: 99,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 70 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,1 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promeni słonecznych.
Ewentualna zmiana konsystencji produktu nie świadczy o jego złej jakości.
Producent AMYLON
- Min. termin przydatności (w dniach): 60
- Kraj producenta: Czechy
- BIO: TAK
- Wegetariański: TAK
- Wegański: NIE
- Bez glutenu: TAK