PASZA-MIX
Makuch z wiesiołka wytwarzany w procesie tłoczenia oleju na zimno. Wiesiołek ma właściwości wzmacniające i podnoszące odporność organizmu. Zawiera bardzo wartościowy kwas linolenowy i gamma linolenowy. Posiada również dużą zawartość białka i zestaw soli mineralnych, wapń, magnez, potas, fosfor, mangan, żelazo i cynk, miedz i witamina E.
Właściwości:
- wzmacnia układ odpornościowy;
- działa wzmacniająco na układ nerwowy;
- pobudza przemianę materii;
- zalecany podczas leczenia farmakologicznego ze względu na wzmocnienie chorej tkanki, leprze przyswajanie leku;
- działa osłonowo i wzmacniająco na układ nerwowy;
- wspomaga leczeniu chorób skórnych, poprawia wygląd sierści;
- stosowany w stanach zapalnych stawów i układu kostnego;
- wzmacnia serce;
- poprawia krążenie.
Skład analityczny:
wartość energetyczna: 316 kcal
białko: 22,9%
tłuszcze: 11,9%
włókno surowe: 22,1%
Skład: makuch z nasion wiesiołka 100%