Makaron konjac- TAGLIATELLE - wytwarzany jest z korzenia rośliny o tej samej nazwie, uprawianej w Chinach i Japonii. To doskonałe źródło błonnika, nie zawierające cukru, tłuszczu, soli i glutenu. Jest świetną alternatywą dla ryżu, czy tradycyjnego makaronu, bardzo szybką i prostą w przygotowaniu. Wystarczy odsączyć go, przepłukać pod wodą, gotować bądź smażyć przez minutę i dodać do potrawy. Łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
składniki- woda oczyszczona,ekologiczna mąka konjac, ekologiczny błonnik owsiany bezglutenowy
ilość netto 385g
ilość netto po odsączeniu - 300g
może zawierać soję, owies, siarczyny
wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna - 35kJ/9kcla
- białko - 0,2g
- węglowodany - 0g ( w tym cukry - 0g)
- tłuszcze -0g (w tym tłuszcze nasycone - 0g)
- błonnik -4g
- sól - 0g