Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 6,50 zł
- Makaron jajeczny rosół 250g Bacówka
- 16,49 zł z dostawą
- 12,00 zł
- Barilla Emiliane Fettuccine makaron jajeczny wstążki 250g
- 19,37 zł z dostawą
- 12,50 zł
- Makaron rosołowy nitki jajeczny Barilla 250g
- 22,49 zł z dostawą
Opis
ITALIAMO_CAFFE (kawy)
oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy)
jak również ITALIAMO_BAMBINI (żywność dla dzieci)
wysyłamy w jednej paczce.
Zapraszamy do licytacji!
Dewiza italiAmo: O SMAKU KLAROWNIE.
MAKARON Z ITALII - SKOSZTUJ ORYGINAŁU!
ZAPROPONOWANA CENA TO OFERTA OKAZYJNA -- ZNAWCY POTWIERDZĄ!!!
Nazwisko BARILLA z Parmy (Emilia Romagna) to znak firmowy wypracowany przez ponad 130 lat. Najnowsze produkty najlepszej włoskiej marki powstały jako odpowiedź na zapotrzebowanie rozprzestrzeniającej się po całych Włoszech tradycji spożywania potraw smacznych i ładnych, przykuwających uwagę swym ozdobnym kształtem i elegancją konfekcji.
1 stycznia 1971 roku firma przeszła w ręce Amerykanów. Gianni i Pietro Barilla scedowali historyczną makaroniarnię amerykańskiemu konsorcjum “Grace”. Lata 70. - ciężkie ekonomicznie – spowodowały, że Spółka Grace zaczęła wymagać od kierownictwa Barilli dywersyfikacji produkcji i poszukania nowych sektorów sprzedaży.
Stąd linia cukiernicza Barilli o nazwie Mulino Bianco oraz cała gama sosów na bazie pomidorów i mięs. W połączeniu z makaronami sosy te tworzą harmonijnie skomponowane zestawy i niezapomniane odmiany wykwintnych dań, uzupełnianych deserami z ciasteczek.
Dziś firma jest gigantem na skalę światową, ma jeszcze trzy zakłady produkcyjne - pod Neapolem (znak AB), koło Cuneo (symbol Z) i w Foggi (oznakowany literką F).
Barilla Emiliane zrodziły się z ponad stuletniego doświadczenia w przygotowywaniu makaronów jajecznych w regionie Emilia (wokół Bolonii). Wykwintna linia oferuje szeroką paletę starannie przygotowanych form, od klasycznych do bardziej innowacyjnych. Dzięki swojej chropowatej formie „Emiliane” doskonale wydobywają smak wszelkich komponentów i przypraw: od bardziej wystudiowanych do receptur najprostszych i potraw najlżejszych.
„Emiliane” przygotowuje się ze starannie dobranych produktów: świeżych jaj pochodzących od kur hodowanych wyłącznie na karmach roślinnych i twardych ziarnach – idealnych, by zagwarantować optymalną konsystencję makaronów.
Niniejsza aukcja dotyczy paczki makaronu włoskiego jajecznego BARILLA EMILIANE z Włoch o wadze 250g.
Dostępne wzory (po licytacji wskaż mejlem):
1) Emiliane Torchietti/Riccioli di Sfoglia - spiralki przypominające zwinięte w rulonik narzynki przy obróbce tworzywa skrawaniem, otrzymywane z wody i mąki z twardego ziarna - to jeden z wynalazków makaroniarni dla kuchni regionu od wschodniego podgórza Apeninów (granicy Toskanii) do Delty Padu.
Emiliane Torchietti to produkt wyłącznie z pełnych jaj (19,36%) i mąki/semoli z pszenicy durum – komponentów mających zagwarantować optymalną konsystencję cienko rozwałkowanego i zwiniętego ciasta. Tradycja nakazuje, by podawać je z warzywami (pory, kapary, oliwki), a zwłaszcza do potraw z tuńczyka.
Czas gotowania: 8 minut; najlepiej spożyć przed: 27/07/2013.
2) Emiliane Strozzapreti - płaskie listki prostokąnego ciasta zwinięte od rogu ciasno w rureczkę, otrzymywane z wody i mąki z twardego ziarna, to jeden z symboli tradycyjnej kuchni regionu od wschodniego podgórza Apeninów (granicy Toskanii) do Delty Padu. Zwijki te mają długą tradycję, a ich pierwsza nazwa, używana także dziś, to „Strozzapreti”, czyli „Dusiksięży”, ponieważ makaron ten był komponowany z wyjątkowo gęstym sosem, który mógł przytykać delikatne gardła wielebnych.
Produkt wyłącznie z pełnych jaj (19,3%) i mąki/semoli z pszenicy durum – komponentów mających zagwarantować optymalną konsystencję cienko rozwałkowanego i zwiniętego ciasta. Tradycja nakazuje, by podawać je z bogatym, gęstym ragu, bazującym na cienko mielonych mięsach, siekankach z boczku lub drobnych krajankach kiełbasy, miksowanych razem lub dodawanych do makaronu wariantowo rozdzielnie.
Czas gotowania: 7 minut; najlepiej spożyć przed: 01/05/2013.
Produkt bardzo wydajny, z jednego opakowania można przygotować 4 obfite porcje.
Solić granulatem grubszym, gdy woda bulgocze, makaron wrzucać na wrzątek, po chwili zamieszać i w miarę pilnować zalecanego czasu.
SMACZNEGO!
Zobacz niektóre nasze aukcje z włoskimi rarytasami:
|
|||||||
Zerknij także na włoskie kawy na naszym drugim koncie: italiamo_caffe:
|
|||||||
Zapraszamy również do zakupu wysokiej klasy włoskich produktów dla dzieci na naszym trzecim koncie: italiamo_bambini:
|
|||||||
1) wysyłkę realizujemy na mocy umowy z Pocztą Polską (standardowo „paczki ekonomiczne”) w ciągu maksymalnie 3 dni roboczych od daty zaksięgowania przelewu na naszym koncie lub zgłoszenia prośby o wysyłkę „za pobraniem”
2) przy wyborze e-przesyłki należy najpierw sprawdzić TUTAJ czy usługa jest dostępna w danej miejscowości i wybrać urząd pocztowy, w którym chcą Państwo odebrać paczkę
3) podany poniżej cennik dotyczy wagi BRUTTO przesyłki, czyli prosimy zawsze brać pod uwagę CIĘŻAR SAMEGO PRODUKTU NETTO PLUS JEGO OPAKOWANIE I WAGĘ ZEWNĘTRZNĄ PAKUNKU, np. przy licytacji 4 rzeczy po 250g, towar netto już wraz z konfekcją własną będzie ważył ponad kilogram, nie mówiąc o dodatkowym kartonie zewnętrznym. Szczególnie zawartość 250g w puszkach jest zawsze cięższa, należy liczyć ją jako ok. 500g brutto.
4) cennik przesyłek ekonomicznych przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 12 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 23 zł. Priorytet + 2,5 zł
5) cennik przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 16 zł, 1-2 kg – 18 zł; 2-5 kg – 20 zł; 5-10 kg – 27 zł. Priorytet + 4 zł
6) cennik e-przesyłek przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 9 zł, 1-2 kg – 11 zł; 2-5 kg – 12 zł; 5-10 kg – 18 zł
7) cennik e-przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 13 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 24 zł.
Nasze konto:
Zygmunt Korus „Galeria PLUS“
ul. Wolności 49/2
41-500 Chorzów
BPH 41 1060 0076 0000 3260 0184 2181
Wszelkich dodatkowych informacji udzielamy mailem: apetito@op.pl lub w biurze pod numerem telefonu: (032)2412005; 792 288 411 (sieć Play).
Per qualsiasi informazione in italiano non tardate a contattarci: 792 288 411; italiamo@onet.eu
Dla zainteresowanych wystawiamy faktury VAT.
Transakcję finalizujemy komentarzem jako ostatni.
Zerknij na KAWY pod naszym nickiem. Dziękujemy.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.