Opis: Mąka Caputo Manitoba Oro to mąka włoska typu "0" z wyższą zawartością białka, a zredukowaną ilością glutenu i skrobi. Nazwa naszej mąki pochodzi od ziarna pszenicy uprawianego w Kanadzie.
Wilgotność max.15,5%, W= 370/390 , P/L = 0,5/0,6, białko - 14/14,5%
Mąka ta w grupie mąk Caputo ma najwyższą moc W=370/390 i chłonność wody do 90%
Manitoba "0" jest idealna do pieczenia według przepisów wymagających długiego czasu wyrastania. Najlepiej przygotować z drożdżami i pozostawić do wyrośnięcia na długi czas, do 12 godzin w przypadku małej ilości drożdży lub 4 do 6 godzin w przypadku większych dodatków. To najlepsza mąka do przygotowania ciasta panettone, pandoro lub colomba.
Skład: mąka PSZENNA
Wartości odżywcze w 100g:
energia: 1482kJ/350kcal
tłuszcz: 1,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g)
węglowodany: 69,0g (w tym cukry 1,0g)
białko: 14,0g
sól: 0,016g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia: Włochy