Ostatnimi czasy mąka migdałowa staje się coraz bardziej popularna – jeśli uwielbiacie migdały z pewnością o niej słyszeliście. Stosuje się ją przede wszystkim do wszelkiego rodzaju wypieków, gdyż zawiera mnóstwo wartości odżywczych, takich jak chociażby błonnik, który sprawia, że mąka jest bardzo sycąca, ale również witaminę E i białko roślinne.
Nie można również zapomnieć o jej delikatnym, lekko słodkim smaku, który sprawia, że wszystkie ciasta i desery smakują niesamowicie!
Składniki
100 % mąka migdałowa
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 2704 kJ/653 kcal;
Tłuszcz: 52,52 g;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,95 g;
Węglowodany: 18,67 g;
W tym cukry: 4,63 g;
Błonnik: 9,9 g;
Białko: 21,4 g;
Sól: 0,05 g.