SKŁADNIKI
Skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma karobowa.
OPIS
Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie, orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02%, co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Mąka do wypieku ciast to produkt bezglutenowy marki Schar.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1515 kJ / 357 kcal
Białko1,6
Błonnik3,8
Cukry0,2
Kwasy nasycone0,2
Sól0,01
Węglowodany84
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Termin przydatności: 28.02.2024
Producent: SCHAR
SKU: scharmixC