MĄKA BANANOWA BIO 200 g - BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z zielonych bananów (plantany) 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia plantanów, czyli warzywnych bananów zielonych. Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonale sprawdza się jako zagęszczacz do zup, sosów i koktajl
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1414 kJ / 333 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 39 g
Błonnik - 1,2 g
Białko - 4,3 g
Sól - 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
- Kraj pochodzenia składników: Sri Lanka
- Gwarantowany termin przydatności do spożycia: 60
- BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BIO PLANET
Waga: 0.217