Charakterystyka:
Mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością, wyjątkowymi walorami smakowymi oraz wspaniałym aromatem. Lubiany za specyficzny smak oraz aromat, jaki uzyskują produkty do których jest dodawany. Jest drobny, delikatny i ma specyficzną ciemnoniebieską barwę.
W naszej ofercie znajdziesz też mak biały.
Właściwości:
Ziarna maku znane są ze swoich właściwości uspakajających, łagodzących i nasennych, o działaniu przeciwbólowym i przeciwkaszlowym. Wyróżnia się zawartością dużej ilości wapnia. Dodatkowo jest bogatym źródłem białka, węglowodanów oraz błonnika. Wartość energetyczna w 100 g wynosi ok. 478 kcal. Pomimo swojej wysokiej kaloryczności mak niebieski jest polecany osobom z problemami układu pokarmowego i kostnego, gdyż błonnik w nim zawarty ułatwia procesy trawienne.
Zastosowanie:
Jest doskonały do wszelkich wypieków, ciast, tortów, deserów, słodkich bułeczek, ciasta francuskiego, kutii i makaronu z makiem, lodów, owoców oraz jako dodatek do bakalii i ryżu.
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, z atestem, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, jaj i laktozy.
OPAKOWANIE WIELOKROTNEGO OTWIERANIA I ZAMYKANIA