SKŁADNIKI
maca (korzeń) w proszku* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczny sproszkowany korzeń maca od setek lat stanowi podstawowy element diety w krajach Ameryki Południowej. Swoje cenne właściwości zawdzięcza m.in. trudnym warunkom uprawy. Jest rośliną występującą na najwyższych partiach gór. Ma delikatnie słodki, korzenny smak. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika.
ZALECANE SPOŻYCIE
- 5 g (mała łyżeczka) dziennie z wodą lub ulubionym napojem. Polecamy również do koktajli, soków, sałatek, surówek, jogurtów, deserów lub jako mąkę do domowych wypieków. Maca pasuje także jako składnik nadzienia lub jako posypka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1564 kJ / 369 kcal
Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 76 g, w tym cukry - 24 g
Błonnik - 6,7 g
Białko - 10 g
Sól - 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Kraj Producenta: Polska
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Peru