Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 4,40 zł
- Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200g
- 12,39 zł z dostawą
- dostawa za 10 dni
- 6,89 zł
- MĄKA Z prażonej CIECIERZYCY bezglutenowa 200g
- 15,88 zł z dostawą
- dostawa we wtorek
Mąka kasztanowa 200g BEZGLUTENOWA (2288033794)
Opis
dlaczego my?
PHU Eko galeria
ul. Ciepła 15
18-400 Łomża
tel: 604833208
e-mail: sklep@tuekosklep.pl
dostawa
- Poczta Polska
- UPS
opis produktu
Mąka kasztanowa 200g
Skład: kasztany suszone
Waga: 200g
Do pieczenia chleba, ciast, naleśników, ciasteczek kruchych.
Jeden z trzech produktów opisywanych przez Św. Hildegardę w pełni przyswajalny przez organizm (obok orkiszu i kopru włoskiego). Osoby z dolegliwościami wątroby powinny wręcz codziennie spożywać kasztany jadalne.
Kasztan jadalny jest długowiecznym, żyjącym kilkaset lat drzewem. Jego owoce nazywane są kasztanami. Ich miąższ zawiera bardzo dużo skrobii, cukier, białka, tłuszcze, witaminy B1, B2, B3, C, E i K. Są w nich również liczne związki mineralne potasu, sodu, wapnia, magnezu, żelaza, wapnia oraz miedzi i fosforu.
Od wieków z suszonych kasztanów wytwarzano mączkę, której po zmieszaniu z mąką pszenną lub jęczmienną używano do wypieku chleba.
Z mąki kasztanowej do dziś smaży się różnego rodzaju placki, racuchy, wypieka ciasta i przyrządza desery. Ciasto z mąki kasztanowej w czasie pieczenia silnie wyrasta i jest bardzo pulchne. Dodaje lekkości i kremowej konsystencji. Dodaje się ją również do zup i sosów.
Produkt bezglutenowy.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.