Ser twardy DZIUGAS Mild, dojrzewający 12 mies. to ser, w którym zaczynają się ujawniać typowe cechy dojrzałego sera. Ma on przyjemnie ostry aromat i lekko pikantny smak, który przy jedzeniu łagodnie łaskocze podniebienie.
Dziugas to twardy litewski ser dojrzewający 12 miesięcy o wyjątkowym smaku. Jest produkowany jedynie z 4 podstawowych składników: mleko, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący. Sery długodojrzewające Dziugas nie zawierają laktozy oraz doskonale nadają się do spożycia przez wegetarian, ponieważ w procesie produkcji wykorzystywane są enzymy pochodzenia niezwierzęcego.
Masa netto 160g
Składniki: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej (zawierają mleko), podpuszczka mikrobiologiczna.
Średnie wartości odżywcze na 100g
- Wartość odżywcza: 1523kJ / 366kcal
- Tłuszcz: 26g
- w tym: nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
- węglowodany:0g
- w tym cukry: 0g
- białko: 33 g
- Sól: 2,0g
Przechowywać przy temperaturze od 0 C do +6 C.
Producent: AB "Zemaitijos pienas", Sedos g. 35, Telsiai, Litwa