Najważniejszą właściwościową liści morwy białej jest ograniczanie wchłaniania cukru.
Morwa do pewnego stopnia zapobiega przekształcaniu się cukrów w glukozę
i dlatego część węglowodanów zostaje niestrawiona i wydalona z organizmu.
Liście morwy białej ograniczają powstawanie tkanki tłuszczowej, ale jednocześnie są środkiem na stabilizację poziomu cukruw organiźmnie.
Dlatego też napar z tej rośliny zalecany jest diabetykom i osobom z nadwagą.
Liście morwy białej dobrze wpływają bowiem także na poziom cholesterolu, oraz posiadają właściwości detoksykujące.
Liście morwy białej są idealnym wyborem dla osób, które:
- cierpią na cukrzycę;
- chcą przyspieszyć odchudzanie i zredukować nadmierną tkankę tłuszczową;
- pragną poprawić swoją pamięć i koncentrację;
Sposób zaparzania:
Zalać około 1 g liści morwy białej 100 ml gorącej wody i zaparzać przez 3 do 5 minut.
Masa netto :200g
Kraj Pochodzenia: Polska/Bułgaria/Ukraina
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.