Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 90,00 zł
- Insert Food Chain Magnate
- 100,99 zł z dostawą
- dostawa śr. 3 kwi.
- 18,49 zł
- Gwarancja najniższej ceny
- Licz z Chlapkiem David Melling
- 25,48 zł z dostawą
- dostawa śr. 3 kwi.
- 160,00 zł
- Wiktor Noczkin Łańcuch pokarmowy STALKER
- 169,99 zł z dostawą
- dostawa we wtorek
Łańcuch chłodniczy w produkcji mleczarskiej (3949757669)
Opis
Łańcuch chłodniczy w produkcji mleczarskiej
Wstęp l. Chłodnictwo - zarys ogólny 1. Chłodzenie jako metoda utrwalania jakościowych cech żywności 2. Pojęcie łańcucha chłodniczego 3. Rozwiązania układów chłodniczych 4. Czynniki chłodnicze II. Jakość w produkcji mleczarskiej na tle jakości w technologii żywności 1. Definicja jakości w systemie produkcji żywności 2. Rozwiązania systemu zapewnienia jakości w produkcji żywności A. System GMP B. System HACCP C. Akty prawne w kształtowaniu jakości produkcji żywności 3. Normy jakości mleka surowego i jego przetworów 4. Czynniki związane z jakością mleka, uzasadniające potrzebę chłodzenia A. Charakterystyka drobnoustrojów zanieczyszczających mleko B. Warunki rozwoju drobnoustrojów III. Techniczne i technologiczne aspekty łańcucha chłodniczego w produkcji mleka surowego i jego przetworów 1. Chłodnicza obróbka mleka surowego w gospodarstwie mleczarskim A. Zasady postępowania z mlekiem po zakończeniu doju B. Wymagania stawiane urządzeniom do schładzania mleka C. Systemy schładzania i przechowywania schłodzonego mleka D. Schładzanie i przechowywanie mleka w konwiach Konwiowe schładzalniki z basenem wodnym Konwiowe schładzalniki nurnikowe (immersyjne) Konwiowe schładzalniki ociekowe Ryzyko wynikające ze stosowania konwi w procesie schładzania E. Schładzanie i przechowywanie mleka w zbiornikach niestacjonarnych F. Schładzanie i przechowywanie mleka w zbiornikach stacjonarnych G. Schładzanie mleka z udziałem oziębiaczy płytowych H. Urządzenia do odzyskiwania ciepła odpadowego ze schładzanego mleka l. Czynniki określające racjonalny dobór schładzalnika do gospodarstwa 2. Odbiór i transport mleka surowego od producentów do zakładu przetwórczego A. Konstrukcyjna charakterystyka autocystern do odbioru mleka B. Ogólne zasady użytkowania autocystern do odbioru mleka C. Punkty skupu w łańcuchu chłodniczym produkcji mleczarskiej 3. Wybrane zagadnienia łańcucha chłodniczego w przetwórstwie mleka. A. Odbiór i przechowywanie mleka w zakładzie przetwórczym B. Chłodnictwo w produkcji mleka i śmietany spożywczej C. Chłodnictwo w produkcji jogurtu stałego i mieszanego D. Chłodnictwo w produkcji serów E. Chłodnictwo w produkcji masła F. Charakterystyka urządzeń w łańcuchu chłodniczym w przetwórstwie mleka Zbiorniki stosowane w przetwórstwie mleczarskim . Wymienniki ciepła Płytowe wymienniki ciepła Rurowe wymienniki ciepła Oziębiacz rurowy Skrobakowy wymiennik ciepła Podstawy eksploatacji wymienników ciepła Aparaty pasteryzujące typu płytowego i rurowego . G. Przechowywanie produktów mleczarskich 4. Elementy łańcucha chłodniczego w dystrybucji produktów mleczarskich A. Transport chłodniczy produktów mleczarskich Kategorie pojazdów do transportu chłodniczego Konstrukcyjna charakterystyka pojazdów chłodniczych Systemy chłodzenia komór transportowych Ogólne zasady użytkowania pojazdów do dystrybucji produktów mleczarskich B. Urządzenia chłodzące w miejscach dystrybucji produktów mleczarskich Urządzenia do przechowywania produktów mleczarskich Urządzenia chłodnicze w miejscach dystrybucji produktów mleczarskich IV. Wybrane aspekty rynku urządzeń chłodniczych stosowanych w produkcji mleczarskiej V. Charakterystyka firm oferujących urządzenia do schładzania mleka |
|
Masz jakieś pytania? Pisz, dzwoń - Biuro@irdpoland.pl | tel. 696 653 888 |
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.