La Quiberonnaise od stu lat broni wiedzy przodków, jaką posiada przetwórnia rybna specjalizująca się w sardynkach. Siedzibę ma w porcie rybackim na półwyspie Quiberon, wyróżnia się tym, że pracuje wyłącznie ze świeżymi rybami, w sposób rzemieślniczy: sardynki są przygotowywane i słoikowane ręcznie w ciągu 48 godzin od połowu. Tuńczyk albacore, zwykły lub w oleju, zupa rybna, kremy do smarowania (w tym anchois), filety z makreli w białym winie, wędzone ostrygi uzupełniają ofertę tej niewielkiej firmy, która powstała w 1921 roku. La Quiberonnaise pozostała firmą rodzinną, obecnie prowadzoną przez Bernarda i Thierry'ego Jourdanów, wnuki założycielki Henriette Jourdan.
-----------
Specjalna tostowa przystawka z sardeli atlantyckiej, opracowana wiele lat temu. Najlepiej posmarować na kromce chleba, tosta, bagietki lub brioszce i podawać w porze aperitif.
Skład: anchois (sardele) (80%), białe wino (zawiera siarczyny), świeże jaja, masło, olej, pieprz, ekstrakt naturalny.
Uwaga: mały słoik 90 g
Cena producenta: 5 Euro