SaintBest
ul. Massalskiego 17
25-635 Kielce
NIP: 959-152-07-69 REGON: 260342302
L'ACETAIA DI MODENA - Ocet balsamiczny z Modeny Chog Antiqua 500 ml
L'ACETAIA DI MODENA - Ocet balsamiczny z Modeny Chog Antiqua 500 ml
Ocet Balsamiczny z Modeny jest synonimem kultury i historii miasta Modena. Subtelność, pełny smak, brunatny kolor, odpowiednią konsystencję zawdzięcza szczególnym charakterystykom klimatycznym ziemi na której uprawiane są winogrona, doświadczeniu producenta i odpowiedniemu leżakowaniu. To cenna przyprawa, która wzbogaca smak potraw. Kilka kropli wystarcza, aby dodać smaku: od sałatek do mięs, od serów do owoców i deserów. Ocet Balsamiczny z Modeny IGT to typ affinato, leżakujący w dębowych beczkach od 3 miesięcy do maksymalnie 3 lat. Klasyfikacja "Liścia" - 2 LEAVES. Polecany do surowych i gotowanych warzyw, marynat i barbecue.
Ocet balsamiczny z Modeny Chog Antiqua
Marka: L'ACETAIA DI MODENA
Gramatura/Pojemność: 500 ml
Producent: L'ACETAIA DI MODENA
Firma została stworzona z miłości do tradycji wytwarzania Octu Balsamicznego z Modeny: tylko ocet winny z włoskich winogron i gotowany moszcz pochodzący z wyselekcjonowanych tradycyjnych winorośli. Urok L’Acetaia di Modena kryje się w wyjątkowości lokali, gdzie leżakuje ocet: trzy piętra z 250 000 litrami Octu Balsamicznego z Modeny, które leżajkują w niewielkich dębowych beczkach ze Slawonii wedug rytmu dyktowanego przez tradycję.
Nowoczestość L’Acetaia di Modena manifestuje automatycznym butelkowaniem, gdzie przed rozlaniem octu butelki są myte i suszone strumieniem powietrza przestrzegając obowiązujące normy higieniczne podczas wszystkich faz produkcji. Dzięki wysokiej jakości swoich oryginalnych i innowacyjnych wyrobów cenionych na całym świecie, firma uplasowała się w elitarnych szeregach rynku.
L’Acetaia di Modena posiada wiele certyfikatów jakości jak i systemu, należą do nich m.in.: Certyfikat na zgodność ze standardami BRC, Certyfikat na zgodność ze standardami IFS, ISO, Certyfikat IGP, Certyfikat DOP i inne.
SYSTEM LIŚCIA L'Acetaia di Modena stosuje klasyfikację stworzoną przez AIB (Włoscy Degustatorzy Octu Balsamicznego). AIB opracowali system testów sensorycznych, który dzieli Ocet Balsamiczny z Modeny I.G.P. na 4 różne kategorie jakościowe oznaczone symbolem:
1 LIŚĆ: umiarkowana gęstość, ocet młody, lekko kwaśny, typ octu przeznaczony raczej do przygotowania sałatek.
2 LIŚCIE: wyrazisty gładki smak z umiarkowaną kwasowością, syropowata konsystencja, typ octu polecany zarówno do przygotowania sałatek jak i marynat a także barbecue.
3 LIŚCIE: ocet charakteryzujący się słodkim smakiem zrównoważonym posmakiem przypraw korzennych i drewna, szczególnie polecany do serów i truskawek.
4 LIŚCIE: to Ocet Balsamiczny cudownie gęsty, wspaniały bogaty smak, doskonały do potraw z górnej półki kulinarnej sztuki.