Kurka suszona (Pieprznik jadalny) w formie proszku grzybowego pochodzący z Puszczy Noteckiej. 50 gram.
Wielkie znaczenie mają dla nas tereny z jakich pozyskujemy grzyby. Runo leśne skupujemy wyłącznie od lokalnych zbieraczy i współpracujących z nami miejscowych skupów. Cały proces produkcyjny jest ściśle kontrolowany i utrzymywany w wysokim reżimie sanitarnym. Nad bezpieczeństwem czuwają też osoby przeszkolone w zakresie klasyfikacji i atestacji grzybów.
Prowadzisz gastronomię? A może jesteś fanem przyprawiania Twoich dań grzybowym smakiem? Proszek grzybowy idealnie nadaje się do przyrządzania sosów i zup.
Skład: Cantharellus cibarius (pieprznik jadalny) - proszek grzybowy
Każda partia grzybów jest atestowana!
Ekosusz.pl to prężnie rozwijająca się firma zajmująca się przetwarzaniem żywności z naciskiem na produkowanie suszu z plonów pozyskanych z obszaru Puszczy Noteckiej i Doliny Noteci. Świetnie rozumiemy, co oznacza ekologiczne zdobywanie i przetwarzanie runa leśnego, owoców i warzyw. Naszą filozofią jest otrzymywanie najwyższej jakości suszu i przetworzonych produktów, w oparciu o tradycyjne metody obróbki spożywczej. Wiemy też, ile czasu i wysiłku potrzeba, aby opanować wszystkie procesy technologiczne związane z przerobem grzybów, jabłek czy buraków. Dysponujemy profesjonalnym sprzętem do suszenia, krojenia, porcjowania i pakowania żywności.
Cały proces produkcyjny jest kontrolowany i utrzymywany w reżimie sanitarnym. Jesteśmy od ponad 40 lat związani emocjonalnie z obszarem Puszczy Noteckiej i doceniamy ogromne walory ekologiczne tego terenu. Przez lata poznaliśmy wiele sposobów na tradycyjne receptury oferowanych przez nas produktów spożywczych. W dobie rozwoju zachowań proekologicznych jesteśmy przekonani, że nasza oferta spełni oczekiwania konsumentów, którzy poszukują produktów bezpiecznych, nieszkodliwych dla środowiska.
Rok zbioru 2022
Obszar zbioru: Puszcza Notecka
Grzyboznawca nr 1677
Atest nr 3082022
Data ważności: 09.2024