Koreański ocet śliwkowy 500ml - Ottogi
W 100% naturalnie fermentowany ocet koreańskiej marki Ottogi z zielonych śliwek. Powstały z wody oraz ekstraktu z owoców śliwy japońskiej, wyróżnia się odświeżającym, kwaskowo-słodkim smakiem i lekko alkoholową nutą. Łagodniejszy i mniej "gryzący" od białego octu, świetnie sprawdzi się do zakwaszania zup, sosów i marynat oraz jako składnik dipów i dressingów. Stosowany szeroko w kuchni koreańskiej, stanowi idealny wybór do przygotowania tradycyjnych przystawek banchan. Jego słodkawy smak czyni go także doskonałym dodatkiem do sałatek owocowych i prozdrowotnych napojów.
W Korei octy zbożowe są wykorzystywane nie tylko do gotowania. Z ich możemy np. pozbyć się nieprzyjemnych zapachów z mięsa, ryb czy deski do krojenia, a rozcieńczone wodą stosować do mycia i płukania świeżych warzyw, owoców, grzybów i ziół.
Kwasowość: 6~7%
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Skład:
Woda, ekstrakt śliwkowy 2,7%, alkohol Kwasowość: 6~7%
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 105kJ/25kcal
- Tłuszcze: 0g
- Węglowodany: 1g
- *w tym cukry: 0g
- Białko: 0g
- Sól: 0g