aktualne oferty




Kombiwar

(3656364329)

Zakończenie: 2013-11-01

Lokalizacja: Środa Śląska

Kategoria: Kombiwary

Atrybuty:

Stan: Używany

Cena: 48,00 zł
oferta nr 3656364329 | Zgłoś naruszenie zasad



darekbb@op.pl
  wojtekbb@onet.pl
   668 076 846
        793 680 923
 
  darekbb@op.pl
 wojtekbb@onet.pl
668 076 846
           793 680 923
czynny w godzinach
od 9 - 17
od pon-pią




50 1020 5558 1111 1931 1000 0034

Akceptujemy następujące formy płatności,

- przelew tradycyjny,
- płatności allegro,
- pobranie (gotówka u kuriera)



Towar zakupiony przez Państwa wysyłamy w przeciągu 2 dni roboczych
po otrzymaniu przelewu lub informacji o wysłaniu towaru za pobraniem
Prosimy o sprawdzenie paczki przy kurierze. W przypadku stwierdzenia uszkodzenia kurier ma obowiązek spisać protokół szkody. Podpisując i odbierając przesyłkę potwierdzają państwo odbiór towaru w pełni sprawnego. Na podstawie protokołu można reklamować towar uszkodzony
w transporcie.

Przesyłka kurierska do 5 kg tylko 16 zł
Przesyłka kurierska  do 20 kg tylko 20 zł 
Przesyłamy w jednej paczce nawet kilka przedmiotów
za jedną cenę 
Oszczędzaj na przesyłkach
Można łączyć przesyłki z kont
darekbb46   i   wojtekbb46


renomowanej firmy:
.
(NIEMIECKA TELE-SPRZEDAŻ)



Kombiwar Halogen JML

Kombiwar Halogen Oven JML to oszczędność czasu o ok. 40% w porównaniu do standardowego gotowania, dzięki lampie halogenowej, składniki szybko się podgrzewają, co pozwala na zachowanie ich naturalnego zapachu, funkcja rozmrażania i samooczyszczania. Moc: max. 1400W. 


Opis kombiwara Halogen Oven JML:
- łączy szybkość kuchenki mikrofalowej z jakością opiekania w urządzeniach z termoobiegiem,
- oszczędność czasu o ok. 40% w porównaniu do standardowego gotowania,
- misa z przezroczystego szkła pozwala na obserwację procesu gotowania,
- dzięki lampie halogenowej, składniki szybko się podgrzewają, co pozwala na zachowanie ich naturalnego zapachu,
- produkty nie tracą naturalnej soczystości,
- funkcja ROZMRAŻANIA produktów spożywczych,
- możliwość równoczesnego przygotowywania różnych potraw bez łączenia zapachów, np. górny ruszt frytki, dolny ruszt ryba,
- FUNKCJA SAMOOCZYSZCZANIA pozwala na łatwe czyszczenie urządzenia,
- AKCESORIA DODATKOWE - ruszt do przygotowania śniadania, chwytacz,
- możliwości: pieczenie ciast, grillowanie (wytapiamy tłuszcz bez zapachu spalenizny),
- łatwy w obsłudze: ustawiamy czas pracy 0-60 minut oraz temperaturę 125-250 st.C,
- zawiera propozycje przepisów kulinarnych w instrukcji obsługi,
- moc: 1200 - 1400W.


Dane techniczne:
- średnica na zewnątrz: 33 cm,
- głębokość wewnątrz: 16 cm,
- wymiary: ok. 30,5 x 27,5 x 27,5 cm,
- pojemność: ok. 12l,
- waga: ok. 8,5 kg.

Co to jest kombiwar?. Można powiedzieć że jest to nowoczesny prodiż z regulacją temperatury, ustawieniem czasu pracy oraz z termoobiegiem . Można w nim nie tylko piec i opiekać, lecz także gotować na parze, smażyć bez tłuszczu, odgrzewać oraz rozmrażać produkty. Dzięki termoobiegowi uzyskujemy jednorodną temperaturę w całej przestrzeni mimo, iż element grzejny jest umieszczony tylko w górnej części. Regulacja temperatury sprawia, że można go stosować zarówno do pieczenia jak i gotowania lub tylko odgrzewania. Niewielka objętość ( zazwyczaj ok. 12 litrów sprawia, że zużycie energii w porównaniu z piekarnikiem elektrycznym jest kilkakrotnie mniejsza
Kombiwar z grzałką tradycyjną czy halogenową?
Z technicznego punktu widzenie nie ma to większego znaczenia. Ważne jest aby element grzejny miał odpowiednią moc – bo pozwala to na szybkie uzyskiwanie pożądanej temperatury oraz umożliwia uzyskanie efektu przypieczenia wierzchniej warstwy mięsa. Tym niemniej w ostatnim okresie czasu zdecydowanie częściej klienci wybierają kombiwary halogenowe.
Poniżej kilka przepisów na potrawy z kombiwara chociaż można je równie dobrze przygotować w piekarniku.



Pstrąg pieczony na ruszcie 
(pstrąg, olej lub masło, sól, kminek ,kolendra cytryna) 
Oczyszczonego pstrąga dobrze nasolić, posmarować olejem lub masłem szczególnie obficie w środku, posypać kminkiem. Od środka posypać kolendrą i pozostawić na 
kilkadziesiąt minut w lodówce. Następnie położyć na ruszt (dobrze jest wlać do kombiwara odrobinę wody na dno). Piec w temp. 250 stopni do 25 minut. Oczywiście czas pieczenia zależy od wielkości ryby. Bezpośrednio przed spożyciem skropiś sokiem ze świeżej cytryny oraz posmarować świeżym masełkiem

Ryba w całości pieczona w folii aluminiowej 
(ryba, cytryna, cebula, seler, marchew, pietruszka, woda, masło lub 
margaryna, sól, odrobina wina) 
Oczyszczoną rybę położyć na dość dużym kawałku folii, posolić. Do środka ryby 
włożyć cebulę pokrojoną w plastry, kilka plastrów selera, startą marchew i 
pietruszkę wymieszane z ziołami ( Polecam estragon, kolendrę lub lubczyk – oczywiście w zależności od indywidualnych preferencji). Wlać odrobinę wermutu, a następnie włożyć kawałek masła lub w ostateczności margaryny. Całość polać sokiem z cytryny. Owinąć dokładnie folią. Odłożyć rybę na kilkadziesiąt minut do lodówki. Na dno kombiwara nalać wody. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 20 min.



Filety z ryb na ruszcie. 
(filety, sól, olej) 
Rozmrożone filety włożyć do głębokiego talerza zalać czerwonym wytrawnym winem i odłożyć na około godzinę. Następnie posolić, posmarować olejem. Położyć na ruszcie. Piec w temp 250 stopni przez ok. 25 minut. 

Wieprzowe kotlety z pieczarkami w folii 
(3 szt. kotletów, masło, pieczarki) 
Kotlety rozbić, posolić i położyć na osobnych kawałkach folii. Na każdy 
kotlet położyć kawałek masła i pokrojone, surowe pieczarki. Owinąć szczelnie 
folią i położyć na ruszt. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 25 minut. 

Kotlety mielone 
(mięso mielone, jajko, sól, przyprawy, tarta bułka - masa ogólna ok. 300 g) 
Mielone mięso należy wymieszać z pozostałymi składnikami, zagęszczając masę 
tartą bułką. Uformować kotlety i piec w temp. 220 stopni przez ok. 20 min. 

Pieczeń rzymska. 
(mięso mielone [wieprzowe, wołowe], czosnek, tarta bułka, jajko, sól, 
przyprawy, cebula - masa ogólna ok 1000g) 
Mielone mięso wymieszać z jajkiem, pokrojoną cebulą, tartym czosnkiem. 
Posolić, doprawić do smaku i zagęścić tartą bułką. Uformować masę w kształt 
szyszki i położyć na kawałku folii aluminiowej, uprzednio posmarowanej 
olejem. Wlać na dno kombiwara 50 ml zimnej wody. Piec w temp. 220 stopni 
przez ok. 15 minut. 

Pieczone ziemniaki. 
(umyte, jednakowej wielkości ziemniaki w mundurkach) 
Nadkroić ziemniaki i w powstałe szczeliny włożyć kawałki masła, słoniny lub boczku wędzonego. 
Piec bez folii w temp. 250 stopni przez ok. 30 min ( czas pieczenia jest uzależniony od wielkości ziemniaków) na ruszcie . 

Steki wołowe na czosnku 
(1,5 kg wołowiny bez kości, mielony pieprz, 2 ząbki utartego czosnku) 
Wymieszać pieprz z czosnkiem i tak przygotowana mieszanką smarujemy 
obustronnie steki. Pozostawić na 2 godziny w temp. pokojowej. Położyć na 
ruszcie niskim i piec w tem. 200 stopni przez 20 - 40 minut. 


Polędwica wieprzowa 
(polędwica wieprzowa, odrobina łagodnego curry, czosnek – może być granulowany, sól, pieprz, sok z 1/2 cytryny, łyżka miodu,2 łyżki oleju,2 płaskie łyżki mąki, łyżka masła 
pół kostki rosołowej)
Przygotowujemy marynatę: po pół łyżki curry i czosnku mieszamy z solą, białym pieprzem, sokiem z cytryny, miodem oraz olejem. Oczyszczoną i osuszoną polędwicę układamy na aluminiowej folii. Smarujemy marynatą. Odstawiamy na kilkadziesiąt minut.
Następnie zawijamy w folię aluminiową lub wkładamy do specjalnego rękawa. 
Nagrzewamy kombiwar do 250 st tak aby zewnętrzna powłoka polędwicy uległa zamknięciu – dzięki temu będzie soczysta w środku. Zmniejszamy temperaturę do 200 st. i pieczemy przez niecałą godzinę. W międzyczasie przygotowujemy sos: rozpuszczamy kostkę rosołową w gorącej wodzie. Robimy zasmażkę z mąki i masła. Energicznie mieszając dodajemy rosół i przyprawy. Ciągle mieszając doprowadzamy do zagotowania. Podajemy sos do mięsa .

Filety z piersi kurczaka
(filety z piersi, 10 młodych ziemniaczków jednakowej wielkości, 2 łyżki masła lub margaryny, 1 brokuł, marynata do mięsa, jogurt naturalny, sól 
Porcje mięsa obsypujemy marynatą i pozostawiamy na 30 minut pod przykryciem. Ziemniaczki dokładnie myjemy i nacinamy, w nacięciach solimy i umieszczamy odrobinę masła. Ziemniaki układamy na dolnym ruszcie kombiwaru i ustawiamy temperaturę na 200 stopni i czas 30 minut. Po 30 minutach na górnym ruszcie układamy marynowane porcje kurczaka, ustawiamy czas na 15 minut i temperaturę 200 stopni. Po 15 minutach przekładamy kurczaka na drugą stronę i wkładamy rozebranego brokułu, ustawiamy czas na 15 minut, temperatura pozostaje bez zmian. Potrawa jest gotowa po 60 minutach pieczenia.




Witamy na naszych aukcjach

Wystawiamy faktury VAT

Na wpłatę czekam do 7 dni,w przypadku licytowania kolejnych przedmiotów
proszę o opłacenie wygranych aukcji w terminie do 7 dni od zakończenia danej aukcji
Nr konta (Inteligo) jest wysyłany w mailu po zakończeniu aukcji.
Można także korzystać z Płacę z Allegro

 
Towar na naszych aukcjach pochodzi ze zwrotów z
supermarketów.Wiele produktów jest nowych ,nie
używanych.Pozostałe to towar powystawowy,
popokazowy ew .zwroty klientów.
Stan towaru jest opisany na każdej aukcji

















oferta nr 3656364329 | Zgłoś naruszenie zasad



podobne z archiwum