Ten roślinny kefir jest naturalnym probiotykiem. Stworzony na bazie mleczka kokosowego oraz żywych kultur bakterii. Cierpki i zarazem aksamitny w smaku jak prawdziwy kefir.
PSTRYK!
- Wzmacnia układ odpornościowy dzięki kulturom bakterii
- Oczyszcza i reguluje pracę jelit!
- Jest źródłem dobrych tłuszczów (zwłaszcza dla sportowców)
- Zawiera tryptofan, który stymuluje organizm do produkcji hormonu szczęścia
- Odpowiedni dla dzieci
Do czego polecamy?
Do granoli lub płatków śniadaniowych, do deserów, lodów, sałaty lodowej, do chłodników i zup, do picia.
Wreszcie miłośnicy tradycyjnych kefirów mogą odetchnąć z ulgą.
Prezentujemy delikatnie gęsty, lekko cierpki z odrobiną słodyczy, roślinny napój kefirowy. Prawdziwy smak kefiru zawdzięczamy grzybkom tybetańskim inaczej zwanymi ziarnami kefiru, które w połączeniu z mleczkiem kokosowym dają nam ten niezapomniany i unikatowy smak.
Rzucamy trochę światła!
Kokofir to naturalny probiotk. Dlaczego? Bo zawiera żywe kultury bakterii, które wzbogacają florę bakteryjną układu pokarmowego. Wspomagają również wchłanianie witamin K, B1, B6, B12 czy kwasu foliowego. Warto wspomnieć, o mleczku kokosowym, którego kwasy tłuszczowe są dobrze przyswajalne. Energia z tłuszczów średniołańcuchowych (MCT) jest wykorzystywana przez organizm w pierwszej kolejności, dlatego trudniej o to by odłożyła się w zapasowej tkance tłuszczowej.
Kokofir odkąd pojawił się w naszej ofercie jest bestsellerem. Uwielbiają go weganie tęskniący za smakiem prawdziwego kefiru, ale także wszystkożercy za jego unikalny smak, który sprawdzi się w deserach i daniach wytrawnych. Jeszcze bardziej uwielbiają go osoby, które upodobały sobie ketogeniczny styl życia.
Sprawdź jak smakuje KOKOFIR!
Krótko mówiąc “wypijmy za zdrowie!”.
Wartości odżywcze w 100g:
- wartość energetyczna: 185 kcal
- tłuszcze: 19 g
- w tym kwasy tłuszczowe: 17 g
- węglowodany: 2 g
- w tym cukry: 2 g
- białko: 1,6 g
- sól: 0,005 g
Skład: mleczko kokosowe*,żywe kultury drożdży i bakterii kefirowych.
*(ekstrakt kokosowy, woda)
*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzechów, orzechów ziemnych, gorczycy, glutenu.
!WAŻNE!
Kokofir to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyje”. Jeżeli przy okręcaniu usłyszysz delikatne "syknięcie" lub wieczko lekko strzeli to bez obaw, jest to naturalne zjawisko i nie świadczy o uszkodzeniu produktu.
Produkt niepasteryzowany. Należy spożyć w ciągu 2 tygodni od daty produkcji. Robimy go na bieżąco. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów.