Kiełki fasoli Mung w zalewie 330g
Chrupiące i zarazem delikatne, w smaku przypominające młody groszek. Takie właśnie są kiełki fasoli mung. Wykorzystuje się je przede wszystkim w potrawach kuchni chińskiej i wietnamskiej. Kiełki fasoli mung stanowią bogate źródło wielu niezbędnych substancji odżywczych i witalnych, w tym błonnika. Powinny więc wzbogacać nasz jadłospis, szczególnie w okresie jesienno - zimowym. Doskonale komponują się zarówno na zimno, jak i na ciepło w różnego typu sałatkach i potrawach bazujących na makaronie. Podawać je można także z ryżem, w zapiekankach i jako lekki dodatek do wiosennych kanapek.
Skład: kiełki fasoli Mung, woda, sól, kwas: kwas cytrynowy
Wartość odżywcza na 100 g:
- Wartość energetyczna: 32 kJ / 8 kcal
- Tłuszcz: <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
- Węglowodany: <0,5 g
- w tym cukry: <0,5 g
- Białko: 0,9 g
- Sól: 0,67 g
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Opakowanie
- Masa netto: 330 g
- Masa netto po odsączeniu: 175 g
- Rodzaj opakowania: słoik
Zachęcamy do zakupów oraz zapraszamy na nasze inne aukcje.