Ikra śledzia to wyjątkowe, naturalne źródło wapnia, potasu i cynku. Pod względem wartości odżywczych ikra śledzia nie ustępuje kawiorowi czerwonemu i czarnemu, ale jest znacznie tańsza. Praktycznie wolny od węglowodanów, bogaty w proteiny, wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, przeciwutleniacze. Smak ikry śledzia jest przyjemny, delikatny z lekką goryczką. Doskonała do sałatek, przystawek i kanapek, ikra śledzia to smaczny i zdrowy dodatek do codziennej diety. Produkt jest pasteryzowany.
PL Kawior ze śledzia 75 g
Składniki: ikra śledzia* (Clupea harengus harengus; obszar połowu: FAO 27 Północno-wschodni Atlantyk, narzędzie połowowe: włoki) 87%, olej rzepakowy, sól, wzmacniacz smaku: ? 621; substancje konserwujące: E202,E211.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 395 kJ/95 kcal, tłuszcz – 86,4g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,49 g, węglowodany – 1,2 g, w tym cukry – 0,25 g, białko –8,1 g, sól – 2,25 g.
Masa netto: 75 g.
Najlepiej spożyć przed: patrz na spodzie puszki.
Przechowywać w temperaturze od 0 C do +6 C.
Wyprodukowano w UE dla: Nickal Sp. z o.o., Marywilska 26, 03-228 Warszawa