Termin przydatności: 21-06-2023
Kawior z dzikiego łososia gorbusza to najwyżej jakości produkt o unikalnym smaku, naturalny, bogaty w wiele ważnych witamin: witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B6, B9 i B12), witamina D i E oraz soli mineralnych - cynk, fosfor, jod, magnez, potas, sód, wapń i żelazo, które mają istotny wpływ na organizm.
Naturalne antyoksydanty, tj. witamina A, witamina E i cynk, które obecne są w kawiorze, również działają ochronnie na układ nerwowy, hamują procesy starzenia się organizmu czy zapobiegają powstawaniu nowotworów. Pomagają one złagodzić stres oraz napięcie, a także skutecznie poprawiają nastrój.
W składzie kawioru znajduje się także łatwo przyswajalne białko, kwas foliowy i lecytyna, co skutecznie obniżają ryzyko powstawania zakrzepów, rozwoju chorób serca oraz znacznie poprawia krążenie krwi.
Nienasycone kwasy tłuszczowe przyspieszają metabolizm, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi oraz przyspieszają oczyszczanie wątroby z zalegających toksyn.
Kawior z łososia Gorbusza 200 g
Składniki: ikra łososia* (Oncorhynchus gorbuscha) (obszar połowu: FAO 67 Alaska / Stany Zjednoczone, narzędzie połowowe: włoki), sól, substancje konserwujące: E 202, E 211.
Przechowywać w temperaturze od 0 °С do +4 °С.
Wyprodukowano w Niemczech dla: Nickal Sp. z o.o., Marywilska 26, 03-228 Warszawa.