Ikra dorsza to wyjątkowe, naturalne źródło wapnia, potasu i cynku. Pod względem wartości odżywczych ikra dorsza nie ustępuje kawiorowi czerwonemu i czarnemu, ale jest znacznie tańsza. Praktycznie wolny od węglowodanów, bogaty w proteiny, wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, przeciwutleniacze. Smak ikry z dorsza jest przyjemny, delikatny z lekką goryczką. Doskonała do sałatek, przystawek i kanapek, ikra dorsza to smaczny i zdrowy dodatek do codziennej diety. Produkt jest pasteryzowany.
Kawior z dorsza pasteryzowany 100 g
Składniki: ikra dorsza(Gadidae)*, sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy.
*- Złowiono w Oceanie Spokojnym.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 411 kJ / 97 kcal, tłuszcz 0,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g, węglowodany 1,9 g, w tym cukry 0,5 g, białko 20,0 g, sól 2,9 g.
Producent: Lemberg Lebensmittel GmbH, Germaniastr. 29, D-12099 Berlin.
Masa netto: 100 g
Najlepiej spożyć przed: data na spodzie opakowania.
Przechowywać w temperaturze od 0 C do + 6 C.