Kawior z łososia Gorbuszy Alaska Wild
Puszka: 250g
Gorbusza to ryba oceaniczna, poławiana głównie dla kawioru.
Kawior z Gorbusza jest jasno pomarańczowej barwy i przechodzi w mocno czerwony kolor.
Kawior czerwony - odmiana kawioru, pozyskiwana z ryb łososiowatych. Odwrotnie niż kawior czarny, jest tym cenniejszy, im jego ziarenka są drobniejsze.
Gorbusza jest gatunkiem ryby anadromicznej z rodziny łososiowatych.
Gorbusza to ryba oceaniczna, poławiana głównie dla kawioru.
Ikra ryby sięga do 4-6 mm średnicy. Ziarna są mocno oddzielone od siebie, posiadają przyjemny zapach, ziarenka ikry nie mogą być ze sobą pozlepiane.
Czerwony kawior to także znakomity dodatek do wina musującego, wytrawnego, albo lekkiego białego wina.
Skład: ikra łososia, sól morska, E200, E211
Wartość energetyczna [kJ] 774kJ
Wartość energetyczna [kcal] 177kcal
Tłuszcz 7g
Białko 25g
Sól 3g