Kawa zielona mielona
Powstaje z tych samych ziaren, co klasyczna czarna kawa, z której przygotowywane jest espresso. Jest jednak znacznie mniej popularna i uchodzi za napój dietetyczny oraz detoksykujący. Jej działanie można porównać z antyoksydacyjnymi właściwościami zielonej herbaty.
Zielona kawa zawiera taką samą ilość kofeiny co mała czarna – dzięki temu także znakomicie pobudza. Jest jednak łagodniejsza dla przewodu pokarmowego i może przypaść do gustu wszystkim, którzy za mocną, czarna kawą po prostu nie przepadają. Dobrym sposobem na oswojenie się z delikatniejszą, nieco kwaśną kawą jest dodanie do niej cynamonu, kardamonu lub odrobiny ulubionego słodzika.
Przechowywanie
Kawę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.