Opis
Kawa LA STORIA Sellezione Speciale 100% Arabica - świeżo palona prosto z palarni kawy Blue Orca COFFEE!
SUPER ATRAKCYJNA CENA! PAMIĘTAJ -> W TEJ AUKCJI OFERUJEMY TYLKO ŚWIEŻO PALONĄ KAWĘ - (NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia)
Kawa prosto z naszej palarni kawy Blue Orca Coffee
Smaczna, świeża kawa o doskonałej jakości dla każdego, zapewni idealne espresso dla każego
LA STORIA Sellezione Speciale
100% Arabica
1kg Świeżo Palona Arabika
ŚWIEŻO PALONA PROSTO Z PALARNI BLUE ORCA COFFEE
Kawa La Storia Sellezione Speciale
Nasz blend Sellezione Speciale, składa się z idealnie wyselekcjonowanych ziaren 100% Arabiki dobranych do siebie wysokogatunkowych ziaren Arabiki:
- Brazil Fazenda Cachoeira da Grama Yellow Bourbon, obróbka: natural
- Colombia Excelso Finca la Costa, obróbka: mokra
- Ethiopia Washed Sidamo Mamo Kacha, obróka: mokra
Idealnie dobrane proporcje poszczególnych ziaren zapewniają uzyskanie idealne espresso
- opakowanie 1kg
- kawa ziarnista
- mieszanka, 100% arabica
- intensywność smaku: 4/5
- kwasowość: 2/5
- stopień wypalenia 3/5
- nuty smakowe: Czekolada, Migdały, Truskawka
Kawa Świeżo Palona! Prosto ze świeżych zbiorów z plantacji w Brazyli, Kolumbii i Ethiopi
Idealny smak i aromat, dzięki najwyższej jakości ziarnom. Tylko świeżo palona kawa zapewnia najwyższą jakość smaku.
PAMIĘTAJ!!! NASZA KAWA JEST ŚWIEŻO PALONA - otrzymujesz od nas kawę nie starszą niż 72 GODZINY, dzięki temu możesz się cieszyć kawą najwyższej jakości w swoim domu.
La Storia Sellezione Speciale
Nasza mieszanka Sellezione Speciale została stworzona przede wszystkim dla fanów doskonałego espresso. Jak każdą naszą mieszankę do espresso należy określić ją jako:
3xP, czyli:
POTENTE, PERFETTO, PROFONDO
Co to znaczy?
Potente - espresso musi być mocne.
Perfetto – wolne od wszelkich defektów i mocno skoncentrowane.
Profondo - posiada głębię smaku i szeroką gamę nut smakowych.
NUTY SMAKOWE:
CZEKOLADA, MIGDAŁY, TRUSAWKA
Charakterystyka kawy:
• Data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia!
• Kawa do: ekspresu ciśnieniowego, ekspresu przelewowego, kawiarki, french press'u
• Kawa: ziarnista
• Rodzaj kawy: 100% Arabica
• Intensywność smaku: 4/5
• Kwasowość: 2/5
• Stopień wypalenia: 3/5
PONIŻEJ ODNAJDZIESZ INFORMACJĘ O POSZCZEGÓLNYCH ZIARNACH SKŁADAJĄCYCH SIĘ NA IDEALNĄ KOMPOZYCJE SMAKU LA STORIA Sellezione Speciale
BRAZIL Fazenda Cachoeira da Grama Yellow Bourbon
• Kraj pochodzenia: BRAZYLIA
• Region: Vale de Grama, Mogiana
• Gatunek: Arabika: Yellow Bourbon
• Metoda pozyskiwania: natrual
• Wysokość upraw: 1100 - 1650 m.n.p.m
Colombia Excelso Finca la Costa
• Kraj pochodzenia: KOLUMBIA
• Region: Antioquia
• Gatunek: Maragogype, Caturra, Bourbon, Typica
• Metoda pozyskiwania: mokra
• Wysokość upraw: 1900 - 2100 m.n.p.m
ETHIOPIA Washed Sidamo Mamo Kacha
• Kraj pochodzenia: ETHIOPIA
• Region: Yirgacheffe
• Gatunek: Caturra
• Metoda pozyskiwania: mokra
• Wysokość upraw: 1500 - 2100 m.n.p.m
Opakowania gwarantujące świeżość:
Nasze opakowania są najlepszym możliwym rozwiązaniem dla maksymalnego utrzymania świeżości kawy. Wyposażone są w zamknięcie typu zip oraz jednostronny zawór.
- Zawór uniemożliwia tlenowi dostawanie się do wewnątrz opakowania, jednocześnie pozwala kawie odgazować świeżo po jej wypaleniu.
- Zamknięcie "zip" jest sposobem, dzięki któremu nie musimy martwić się przesypywaniem kawy do słoików lub pojemników z obawy, że kawa nam zwietrzeje.
Palenie OMNIROAST
Jest to palenie, które pozwala na przygotowanie kawy w domu, zarówno w ekspresie (kolbowym automatycznym) jak i równiez w metodach przelewowych.
Idealny kompromis - dzięki takiemu sposobowi palenia zachowujemy w ziarnie ich naturalnych charakter, który odzwierciedla cechy charakterystyczne danego regiony, odmiany botanicznej czy sposobu obróbki.
Pozwalając nam się cieszyć soczystym espresso jak i pyszną kawą z frencha czy kawiarki.
Sposób i stopień palenia kawy:
Należy pamiętać, że na finalny smak kawy w filiżance ma wpływ bardzo wiele czynników, można je ogólnie podzielić na 3 grupy: FARMA (warunki, odmiana botaniczna, sposób obróbki kawy, etc), PALARNIA (sposób palenia kawy) oraz PRZYGOTOWANIE KAWY w domu (sposób i grubość mielenia, ilość wody, jakość wody, etc)
NASZE PALENIE:
Na zdjęciu obok przedstawiamy w celu wizualizacji 3 podstawowe stopnie palenia kawy.
Nasze kawy są palone średnio - co oznacza, że ziarna w opakowaniu będą całkowicie suche, lekko matowe. Ma to na celu zamknięcie wszystkich olejków w ziarnie kawy, aby odzwierciedlić cechy charakterystyczne dla danej odmiany kawy. To jedna z różnic, pomiędzy kawami z palarni, a kawami maretowymi, które są palone ciemno, aby między innymi ukryć defekty ziarna.