Opis
Kawa LA STORIA Gusto DELICATO - idealna harmonia smaku
blend Arabika i Robusta - świeżo palona prosto z palarni kawy Blue Orca COFFEE!
SUPER ATRAKCYJNA CENA! PAMIĘTAJ -> W TEJ AUKCJI OFERUJEMY TYLKO ŚWIEŻO PALONĄ KAWĘ - (NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia)
Kawa prosto z naszej palarni kawy Blue Orca Coffee
Smaczna, świeża kawa o doskonałej jakości dla każdego, zapewni idealne espresso dla każdego
LA STORIA GUSTO DELICATO
80% Arabica, 20% Robusta
2kg Świeżo Palona
ŚWIEŻO PALONA PROSTO Z PALARNI BLUE ORCA COFFEE
Kawa Gusto Delicato 1kg ziarnista Świeżo Palona
Nasz blend Gusto Delicato składa się z idealnie wyselekcjonowanych ziaren Arabiki ze specjalnie dobraną wysokogatunkową Robustą
- Brazil Fazenda Sao Domingos NY2 Yellow Bourbon Natural, obróbka: natural
- Colombia Supremo LA MANUELA SUPREMO scr. 18, orbóbka: mokra
- India Robusta Cherry AA scr. 18, obróbka: natural
Idealnie dobrane proporcje poszczególnych ziaren zapewniają uzyskanie filiżanki idealnego espresso
- opakowanie 2x1kg
- kawa ziarnista
- mieszanka, 80% arabika 20% robusta
- intensywność smaku: 4/5
- kwasowość: 1/5
- stopień wypalenia 3/5
- nuty smakowe: czekolada, migdały, cynamon
Kawa Świeżo Palona! Prosto ze świeżych zbiorów z plantacji w Brazyli, Kolumbii i Indii
Idealny smak i aromat, dzięki najwyższej jakości ziarnom. Tylko świeżo palona kawa zapewnia najwyższą jakość smaku.
PAMIĘTAJ!!! NASZA KAWA JEST ŚWIEŻO PALONA - otrzymujesz od nas kawę nie starszą niż 72 GODZINY, dzięki temu możesz się cieszyć kawą najwyższej jakości w swoim domu.
La Storia Gusto Delicato
La Storia Gusto Delicato została stworzona przede wszystkim dla fanów doskonałego espresso, którzy oczekują także sporej dawki kofeiny. Jak każdą naszą mieszankę do espresso należy określić ją jako 3xP,czyli:
potente, perfetto, profondo.
Co to znaczy?
Potente - espresso musi być mocne.
Perfetto – wolne od wszelkich defektów i mocno skoncentrowane.
Profondo - posiada głębię smaku i szeroką gamę nut smakowych.
Wyselekcjonowane odmiany kawy w mieszance Gusto Delicato dostarczają mocnego zastrzyku kofeiny, jednocześnie pozwalają delektować się niezwykłym bukietem smakowym w którym można poczuć orientalne nuty cynamonu oraz głębokie nuty czekolady i migdałów. Wypracowana przez nas harmonia w tej mieszance sprawia, że świetnie sprawdzi się jako baza do wszelkich napojówkawowych tak jak np. cappuccino czy latte macchiato, ale przede wszystkim w formie espresso czy americano, kwasowość tej kawy jest bardzo znikoma.
Sposoby przygotowania:
La Storia Gusto Delicato- to kawa ziarnista - blend Arabiki i Robusty składająca się z ziaren pochodzących z Brazyli, Kolumbi oraz Indii. Ziarna tej kawy reprezentują najwyższą jakość. Idealnie sprawdzi się ona w automatycznych ekspresach do kawy, a po uprzednim zmieleniu na odpowiednią grubość, fantastycznie odnajdzie się w ekspresie kolbowym, kawiarce, bądź French Pressie
La Storia Gusto Delicato jest doskonała do przygotowania espresso i kawy czarnej, równie dobrze posłuży jako baza do pysznego cappuccino bądź latte.
Dostosuj grubość mielenia do metody parzenia
Sposób mielenia kawy w zależności od metody parzenia jest bardzo istotny. Nieodpowiedni dobór grubości mielenia może mieć negatywny wpływ na smak w filiżance. Kawa może być zbyt wodnista, płaska w smaku i krótka albo ciężka, gorzka i bez wyrazu.
Na grafice prezentujemy poglądowo jak należy dobrać grubość mielenia od bardzo drobnego pod metody ciśnieniowe po dość grube mielenie w przypadku metod przelewowych.
Ważne abyśmy pamiętali, że grubość mielenia nie jest dana raz na zawsze:
- będzie ona nieco inna dla każdej kawy i metody
- zmienia się w czasie
- wartą z nią eksperymentować szukając optymalnego smaku dla danej kawy/metody
Charakterystyka kawy:
• Data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia!
• Kawa do: ekspresu ciśnieniowego, ekspresu przelewowego, kawiarki, french press'u
• Kawa: ziarnista
• Rodzaj kawy: 80% Arabica, 20% Robusta
• Intensywność smaku: 4/5
• Kwasowość: 1/5
• Stopień wypalenia: 3/5
PONIŻEJ ODNAJDZIESZ INFORMACJĘ O POSZCZEGÓLNYCH ZIARNACH SKŁADAJĄCYCH SIĘ NA IDEALNĄ KOMPOZYCJE SMAKU LA STORIA Gusto Delicato
BRAZIL Fazenda Sao Domingos NY2 Yellow Bourbon Natural
• Kraj pochodzenia: BRAZYLIA
• Region: Sul de Minas
• Gatunek: Arabika, odmiana: YellowBourbon
• Metoda pozyskiwania: natrual
• Wysokość upraw: 1100 - 1400 m.n.p.m
Colombia Supremo LA MANUELA Supremo scr.18
• Kraj pochodzenia: KOLUMBIA
• Region: Manizales
• Gatunek: Arabika, Odmiana: Caturra, Typica, Bourbon, Variadad
• Metoda pozyskiwania: mokra
• Wysokość upraw: 1300 - 1500 m.n.p.m
India Robusta Cherry AA scr. 18
• Kraj pochodzenia: INDIA
• Gatunek: Robusta
• Metoda pozyskiwania: mokra
• Wysokość upraw: 400 - 600 m.n.p.m
Opakowania gwarantujące świeżość:
Nasze opakowania są najlepszym możliwym rozwiązaniem dla maksymalnego utrzymania świeżości kawy. Wyposażone są w zamknięcie typu zip oraz jednostronny zawór.
- Zawór uniemożliwia tlenowi dostawanie się do wewnątrz opakowania, jednocześnie pozwala kawie odgazować świeżo po jej wypaleniu.
- Zamknięcie "zip" jest sposobem, dzięki któremu nie musimy martwić się przesypywaniem kawy do słoików lub pojemników z obawy, że kawa nam zwietrzeje.
Palenie OMNIROAST
Jest to palenie, które pozwala na przygotowanie kawy w domu, zarówno w ekspresie (kolbowym automatycznym) jak i równiez w metodach przelewowych.
Idealny kompromis - dzięki takiemu sposobowi palenia zachowujemy w ziarnie ich naturalnych charakter, który odzwierciedla cechy charakterystyczne danego regiony, odmiany botanicznej czy sposobu obróbki.
Pozwalając nam się cieszyć soczystym espresso jak i pyszną kawą z frencha czy kawiarki.