SUPER ATRAKCYJNA CENA! PAMIĘTAJ -> OTRZYMUJESZ TYLKO ŚWIEŻO PALONĄ KAWĘ - (NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia)
Kawa prosto z naszej własnej palarni! Smaczna, świeża kawa o doskonałej jakości dla każdego
Kawa INDONEZJA Sumatra Wonosari 500g Świeżo Palona Arabika
ŚWIEŻO PALONA PROSTO Z PALARNI BLUE ORCA COFFEE
Kawa Indonezja 500g ziarnista Świeżo Palona Arabika 100%
- opakowanie 500 g
- kawa ziarnista
- 100% arabica
- intensywność smaku: 3/5
- kwasowość: 1.5/5
- stopień wypalenia 3/5
Kawa Ethiopia Sidamo 500g ziarnista Świeżo Palona Arabika 100%
- opakowanie 500 g
- kawa ziarnista
- 100% arabica
- intensywność smaku: 4/5
- kwasowość: 3/5
- stopień wypalenia 3/5
Kawa Świeżo Palona! Prosto ze świeżych zbiorów. Idealny smak i aromat, dzięki najwyższej jakości ziarnom. Tylko świeżo palona kawa zapewnia najwyższą jakość smaku.
PAMIĘTAJ!!! NASZA KAWA JEST ŚWIEŻO PALONA -nie starsza niż 72 GODZINY od zamówienia, dzięki temu możesz się cieszyć kawą najwyższej jakości w swoim domu.
Charakterystyka kawy:
• Data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia!
• Kawa do: ekspresu ciśnieniowego, ekspresu przelewowego, kawiarki, french press'u
• Kawa: ziarnista
• Rodzaj kawy: 100% Arabica
• Intensywność smaku: 3/5
• Kwasowość: 1.5/5
• Stopień wypalenia: 3/5
INFORMACJE O KAWIE
• Kraj pochodzenia: INDONEZJA
• Region: Sumatra, Wonosari
• Gatunek: Bourbon, Catimor, Typica
• Zbiory: grudzień-marzec
• Metoda pozyskiwania: sami washed
• Wysokość upraw: 760 - 1520 m.n.p.m
• Profil palenia: średnie
• Nuty smakowe: cedr, słodki tytoń, czekolada z chilli
• Aromat: korzenny
• Body: średnie
• Kwasowość: nieska
Charakterystyka kawy:
• Data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia!
• Kawa do: ekspresu ciśnieniowego, ekspresu przelewowego, kawiarki, french press'u
• Kawa: ziarnista
• Rodzaj kawy: 100% Arabica
• Intensywność smaku: 4/5
• Kwasowość:3/5
• Stopień wypalenia: 3/5
INFORMACJE O KAWIE
• Kraj pochodzenia: ETHIOPIA
• Region: Sidamo
• Gatunek: Heirloom
• Zbiory: październik - grudzień
• Metoda pozyskiwania: na mokro
• Wysokość upraw: 1500 - 1800 m.n.p.m
• Profil palenia: średnie
• Nuty smakowe: czekolada mleczna, czereśnia, cytrusy
• Aromat: czekoladowy, owocowy
• Body: średnie
• Kwasowość: średnia
Opakowania gwarantujące świeżość:
Nasze opakowania są najlepszym możliwym rozwiązaniem dla maksymalnego utrzymania świeżości kawy. Wyposażone są w zamknięcie typu zip oraz jednostronny zawór.
• Zawór uniemożliwia tlenowi dostawanie się do wewnątrz opakowania, jednocześnie pozwala kawie odgazować świeżo po jej wypaleniu.
• Zamknięcie "zip" jest sposobem, dzięki któremu nie musimy martwić się przesypywaniem kawy do słoików lub pojemników z obawy, że kawa nam zwietrzeje.
Palenie OMNIROAST
Jest to palenie, które pozwala na przygotowanie kawy w domu, zarówno w ekspresie (kolbowym automatycznym) jak i równiez w metodach przelewowych.
Idealny kompromis - dzięki takiemu sposobowi palenia zachowujemy w ziarnie ich naturalnych charakter, który odzwierciedla cechy charakterystyczne danego regiony, odmiany botanicznej czy sposobu obróbki.
Pozwalając nam się cieszyć soczystym espresso jak i pysznym dripem.
Sposób i stopień palenia kawy:
Należy pamiętać, że na finalny smak kawy w filiżance ma wpływ bardzo wiele czynników, można je ogólnie podzielić na 3 grupy: FARMA (warunki, odmiana botaniczna, sposób obróbki kawy, etc), PALARNIA (sposób palenia kawy) oraz PRZYGOTOWANIE KAWY w domu (sposób i grubość mielenia, ilość wody, jakość wody, etc)
NASZE PALENIE:
Na zdjęciu obok przedstawiamy w celu wizualizacji 3 podstawowe stopnie palenia kawy.
Nasze kawy są palone średnio - co oznacza, że ziarna w opakowaniu będą całkowicie suche, lekko matowe. Ma to na celu zamknięcie wszystkich olejków w ziarnie kawy, aby odzwierciedlić cechy charakterystyczne dla danej odmiany kawy. To jedna z różnic, pomiędzy kawami z palarni, a kawami maretowymi, które są palone ciemno, aby między innymi ukryć defekty ziarna.
Kontent graficzny użyty w aukcji stanowi własność Blue Orca Coffee, jest również chroniony prawami autorskimi. Jego kopiowanie bez zgody jest zabronione.