Kawa 32 Coffee Blue Label 100% Arabica - świeżo palona prosto z palarni kawy Blue Orca COFFEE!
32 Coffee - czyli Tree to Coffee - to unikalne podejście do kawy od Drzewka do Kawy. Kawy 32 coffee to 100% mieszanki ziaren Arabici pochodzące z konkretnych, szczegółowo wyselekcjonowanych farm. W trakcie tworzenia marki przetestowaliśmy ponad 100 róznych kaw, z różnych farm i z różnych zakątków świata, wybraliśmy najlepsze z nich i połączyliśmy w unikalną kompozycje.
Wybierając kawy 32 COFFEE - wiesz konkretnie od jakich plantatorów pochodzi Twoja kawa - pijąc filiżankę 32 Coffee poniekąd przenosisz się w podróż do krajów pochodzenia ziaren i wspierasz lokalne społeczności.
SUPER ATRAKCYJNA CENA! PAMIĘTAJ -> W TEJ AUKCJI OFERUJEMY TYLKO ŚWIEŻO PALONĄ KAWĘ - (NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia)
Kawa prosto z naszej palarni kawy Blue Orca Coffee
Smaczna, świeża kawa o doskonałej jakości dla każdego, zapewni idealne espresso dla każdego
Kawa Ziarnista 32 Coffee BLUE LABEL
100% Arabica 1kg Świeżo Palona
1kg Świeżo Palona Arabica blend
ŚWIEŻO PALONA PROSTO Z PALARNI BLUE ORCA COFFEE
Nasz blend BLUE LABEL składa się z idealnie wyselekcjonowanych ziaren z:
Brazylii
Peru
Salvador
dobranych do siebie aby tworzyć idealnie zbalansowaną kompozycję smaku.
Idealnie dobrane proporcje poszczególnych ziaren zapewniają uzyskanie idealne espresso
- opakowanie 1kg
- kawa ziarnista
- mieszanka: 100% Arabica
- intensywność smaku: 4/5
- kwasowość: 2/5
- stopień wypalenia 3/5
- nuty smakowe: miód, migdały, toffi, czekolada deserowa
Kawa Świeżo Palona! Wykorzystujemy tylko ziarna pochodzące z najświeższych zbiorów w Brazylli, Indiach oraz Etiopii
32 COFFEE Blue Label 100% Arabica - to mieszanka stworzona z myślą o parzeniu w ekspresach, kawiarce i french pressie
PAMIĘTAJ!!! NASZA KAWA JEST ŚWIEŻO PALONA - otrzymujesz od nas kawę nie starszą niż 72 GODZINY, dzięki temu możesz się cieszyć kawą najwyższej jakości w swoim domu.
Kawa Ziarnista
32 COFFEE Blue Label 100% Arabica
Nasza mieszanka Blue Label została stworzona przede wszystkim dla fanów doskonałego espresso. Jak każdą naszą mieszankę do espresso należy określić ją jako:
3xP, czyli:
POTENTE, PERFETTO, PROFONDO
Co to znaczy?
Potente - espresso musi być mocne.
Perfetto – wolne od wszelkich defektów i mocno skoncentrowane.
Profondo - posiada głębię smaku i szeroką gamę nut smakowych.
NUTY SMAKOWE:
miód, migdały, toffi, czekolada deserowa
Charakterystyka kawy:
• Data palenia: NIE STARSZA NIŻ 72 godziny od zamówienia!
• Kawa do: ekspresu ciśnieniowego, ekspresu przelewowego, kawiarki, french press'u
• Kawa: ziarnista
• Rodzaj kawy: 100% Arabica blend
• Intensywność smaku: 4/5
• Kwasowość: 2/5
• Stopień wypalenia: 3/5
Opakowania gwarantujące świeżość:
Nasze opakowania są najlepszym możliwym rozwiązaniem dla maksymalnego utrzymania świeżości kawy. Wyposażone są w zamknięcie typu zip oraz jednostronny zawór.
- Zawór uniemożliwia tlenowi dostawanie się do wewnątrz opakowania, jednocześnie pozwala kawie odgazować świeżo po jej wypaleniu.
- Zamknięcie "zip" jest sposobem, dzięki któremu nie musimy martwić się przesypywaniem kawy do słoików lub pojemników z obawy, że kawa nam zwietrzeje.
Palenie OMNIROAST
Jest to palenie, które pozwala na przygotowanie kawy w domu, zarówno w ekspresie (kolbowym automatycznym) jak i równiez w ekspresie przelewowym, kawiarce czy french press'ie
Idealny kompromis - dzięki takiemu sposobowi palenia zachowujemy w ziarnie ich naturalnych charakter, który odzwierciedla cechy charakterystyczne danego regiony, odmiany botanicznej czy sposobu obróbki.
Pozwalając nam się cieszyć soczystym espresso jak i pyszną kawą z frencha czy kawiarki.
Sposoby przygotowania:
Kawa Ziarnista 32 Coffee BLUE LABEL 100% Arabica 1kg Świeżo Palona
- to kawa mieszanka kaw ziarnistych (arabica) składająca się z ziaren pochodzących z Brazyli, Peru i Salvadoru. Ziarna tej kawy reprezentują najwyższą jakość. Idealnie sprawdzi się w automatycznych ekspresach do kawy, a po uprzednim zmieleniu na odpowiednią grubość, fantastycznie odnajdzie się w ekspresie kolbowym, kawiarce, bądź French Pressie
32 Coffee Blue Label jest doskonała do przygotowania espresso i kawy czarnej, równie dobrze posłuży jako baza do pysznego cappuccino bądź latte.
Sposób i stopień palenia kawy:
Należy pamiętać, że na finalny smak kawy w filiżance ma wpływ bardzo wiele czynników, można je ogólnie podzielić na 3 grupy: FARMA (warunki, odmiana botaniczna, sposób obróbki kawy, etc), PALARNIA (sposób palenia kawy) oraz PRZYGOTOWANIE KAWY w domu (sposób i grubość mielenia, ilość wody, jakość wody, etc)
NASZE PALENIE:
Na zdjęciu obok przedstawiamy w celu wizualizacji 3 podstawowe stopnie palenia kawy.
Nasze kawy są palone średnio - co oznacza, że ziarna w opakowaniu będą całkowicie suche, lekko matowe. Ma to na celu zamknięcie wszystkich olejków w ziarnie kawy, aby odzwierciedlić cechy charakterystyczne dla danej odmiany kawy. To jedna z różnic, pomiędzy kawami z palarni, a kawami maretowymi, które są palone ciemno, aby między innymi ukryć defekty ziarna.
BRAZYLIA
Region: Carmo de Minas
Brazylia jest największym eksporterem kawy Arabica i jest słusznie uważana za miejsce produkcji doskonałych ziaren o wyważonym smaku. Brazylia leży w trzech strefach klimatycznych (równikowy, podzwrotnikowy i umiarkowany) i ma niezwykłe warunki do uprawy kawy Arabica. Kawa jest uprawiana w Brazylii na wielu plantacjach i jej odmiana ziarnistej kawy zazwyczaj jest miękka i ma delikatny smak oferuje również bardzo różnorodną wariację. Około trzy czwarte z całkowitej produkcji pochodzi od małych producentów.
PERU
Region: Junin
Trzeci co do wielkości kraj Ameryki Południowej uprawą roślin kawy zajmuje się od XVIII wieku. Wśród rolników są i potomkowie Inków, do których pięćset lat to terytorium należało. Obecnie żyją głównie w Andach, a wiele z nich zajmuje się działalnością rolniczą. 98 procent peruwiańskiej kawy pochodzi od drobnych rolników. Małe plantacje są tworzone i utrzymywane w obszarach leśnych i w trudnym terenie. Z tego powodu większa część ich produkcji jest ekologiczna i o wysokiej jakości - wysokie koszty i skomplikowany transport nawozów przemysłowych i oprysków plantacji są dla małych firm rodzinnych głównym czynnikiem ograniczającym. Najlepszej jakości ziarna kawy Peru są eksportowane do Japonii, USA i Europie.
SALVADOR
Region: Apaneca Ilamatepec
Salwador to niewielki, górzysty kraj leżący nad Pacyfikiem, w klimacie podzwrotnikowym. Na wysokościach ponad 1500 metrów znajdują się tereny wolne od zanieczyszczeń. Jednym słowem - istny raj dla krzewów kawowych. Odpowiednie gleby, idealna temperatura i opady to elementy, które „pracują” na sukces tej absolutnie wyjątkowej i z wielu powodów niezwykłej kawy.