KASZA MANNA Z PŁASKURKI BIO 400 g - NIRO
NIRO (makarony orkiszowe)
SKŁADNIKI Pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY płaskurki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 61 g w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 9,6 g Białko: 13 g Sól: 0,004 g INFORMACJA ALERGENNA Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: ŻYTA, OWSA, PSZENICY ORKISZ ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Kraj pochodzenia: Polska
- Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 22.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 6.00
- Masa netto (g): 400
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 10.00
- Producent: NIRO (makarony orkiszowe)
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Polska
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- Producent - nazwa i adres: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWO - HANDLOWE NIRO SP. Z O.O. . DOLNA 4. 42-283 BORONÓW